Fodbold

Eriksen pryder forsiderne i Italien: - Giv ham bolden

Den danske spiller har ramt forsiderne af de italienske medier, hvor de skriver, at det var en forløsende scoring.

Tre forsider på italienske sportsaviser - tre billeder og overskrifter med Christian Eriksen.

Det er, hvad den danske landsholdsspiller kan stå op til fredag formiddag, efter han scorede sit første mål for Inter torsdag aften.

Danskeren scorede det første mål i holdets sejr på 2-0 over Ludogorets i den første af to 16.-delsfinaler i Europa League.

Det har fået de italienske sportsaviser til at smide Christian Eriksen på forsiden.

Gazzetta dello Sport – 'Giv bolden til Eriksen'

- Mål, overligger - danskeren lyser op, og Inter sejrer igen. Christian havde et drabelige skud mod Ludogorets på hjemmebane, skriver Gazzetta dello Sport.

- Danskeren viste, at han kan være afgørende, men han har stadig nogle ting, der skal rettes til. Eriksen kan blive en løsning på et kreativt problem. Der er blevet skrevet og sagt meget om Eriksen, men han svarede på snakken på den eneste rigtige måde: Ved at score mål og være afgørende.

Corriere dello Sport – 'Se, hvor Eriksen kan'

- Han scorede et mål, ramte overliggeren og bookede en plads videre i turneringen. Overbevisende præstation fra danskeren, skriver Corriere dello Sport.

- Målet vil give Eriksen selvtillid, og det er ikke til at spå om, hvad han kan gøre for holdet.

Tuttosport – 'Endelig Eriksen'

- Det var danskerens første mål for Inter. Målmanden kastede sig efter bolden, men fingerspidserne kom ikke tæt på. Han fandt glæden i sin nye trøje, og kort efter havde han et forsøg på overliggeren.

Får stor ros af Conte

De italienske medier er dog ikke de eneste, der var imponeret over danskeren.

Efter kampen glædede Inter-træner Antonio Conte sig over, at Eriksen kom på måltavlen.

- Jeg er glad på hans vegne. Mål giver altid selvtillid. Christian skal bare arbejde på at komme tilbage i topform, at finde tilbage til det storspil han viste på sine bedste dage i Tottenham, siger Conte på Inters hjemmeside.

Selv om Eriksen scorede torsdag, så mener Conte, at danskeren har mere at byde på.

- Han kan endnu mere, end det vi så i aften (torsdag, red.), men vi er glade, fordi vi ved, hvad han giver os. Uanset hvad fokuserer jeg på, hvad der er bedst for Inter, så jeg vil bruge ham på den rigtige måde på det rigtige tidspunkt, siger italieneren.

Romelu Lukaku scorede til 2-0 dybt inde i kampens overtid. Inter har derfor et godt udgangspunkt inden returkampen i Milano i næste uge.