Tre grunde til at Braithwaite får lyndebut i Barcelona

Martin Braithwaite kan spille sin første kamp for FC Barcelona allerede to dage efter kontraktunderskrivelsen.

En speciel uge kulminerer lørdag eftermiddag, når Martin Braithwaite og FC Barcelona møder Eibar i La Liga.

Det spår TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker, der udpeger tre gode grunde til, at Martin Braithwaite får lyndebut i en af verdens største fodboldklubber.

Mads Junker: Derfor spiller Braithwaite

  1. Barcelona spiller Champions League i midten af næste uge, og da det er en relativt nem hjemmekamp, vil det være et oplagt tidspunkt at spare Griezmann, Messi eller Ansu Fati ved at lade dem spille mindre end 90 minutter.
  2. Vi har også kunne se træner Quique Setien slå på tromme for, at han ville have handlen lavet i denne uge, så han kan bruge Braithwaite fra lørdagens kamp. Så han træner med holdet fredag og spiller lørdag.
  3. Barcelona har ikke bare hentet en eller anden for at udfylde et rygnummer. De har trods alt brugt 18 millioner euro på en spiller for at bruge ham. Det kan godt være, at det primært bliver de næste tre måneder og ikke de næste fire år, men så skal de også bruge ham, for ellers kunne de lige så godt have sparet pengene.

Martin Braithwaites debut for FC Barcelona kan falde lørdag klokken 16, når hjemmekampen mod Eibar fløjtes i gang. Opgøret vises på TV 2 SPORT X. Inden weekendens spillerunde ligger FC Barcelona nummer to i La Liga, mens Eibar ligger nummer 16 ud af 20 hold.

I spil til flere positioner

FC Barcelona er i øjeblikket ramt af flere skader i frontlinjen, og derfor ser det ud til, at Martin Braithwaite skal kæmpe om spilletiden med Lionel Messi, Antoine Griezmann og 17-årige Fati Ansu. Det giver danskeren flere muligheder for at få spilletid, mener Morten Glinvad, der kommenterer fodbold på TV 2 SPORT X.

- Han kan både komme i spil helt fremme og ude på kanterne. Det er et ret godt udgangspunkt for at få noget spilletid. Både som indhopper, men også som starter i de kampe, hvor Barcelona måske vil spare nogle af de største stjerner, siger Glinvad og tilføjer:

- Det er en mand, som har en meget speciel selvtillid og tro på egne evner. Han taler meget om, hvordan han visualiserer at stå på den store scene. Jeg forestiller mig, at lige nu handler det ikke om spilletid i hans hoved. Han forestiller sig, at han kan gøre noget afgørende for Barcelona i de store kampe. Sådan er han, og det tror jeg kommer ham til gode.

Braithwaites uge

  • Mandag, tirsdag og onsdag: Massive rygter om Braitwaites skifte
  • Torsdag: Kontraktunderskrivelse
  • Fredag: Første træning i FC Barcelona
  • Lørdag: Hjemmekamp mod Eibar