Fodbold

Første skridt mod Braithwaites Barcelona-skifte blev taget for otte måneder siden

For under et år siden indledte Martin Braithwaite et samarbejde med en mentaltræner. Nu er deres drøm blevet til virkelighed.  

Efter et møde med ’den mentale kriger’ Kim Boye accelererede Martin Braithwaites vej mod verdens største fodboldklubber.

Det fortæller landsholdsspillerens mentaltræner efter præsentationen af Martin Braithwaite som ny spiller i FC Barcelona.

- Det kommer ikke bag på mig, for det er en plan, vi har lagt sammen, indleder Kim Boye over for TV 2 SPORT.

- Jeg mødte Martin for otte måneder siden. Han sagde til mig, at hans drøm var et komme til de største, spanske klubber – Barcelona eller Real Madrid. Jeg sagde: ”Min største drøm er at få en spiller til Barcelona, for i 1992 ville Cruyff købe mig, men der havde jeg en knæskade, så det blev ikke til noget”.

Siden måtte Kim Boye opgive sin egen drøm om at spille for FC Barcelona, og siden har hans drøm ændret sig til at indtage Barcelona i samarbejde med en nuværende spiller.

Fra drøm til virkelighed på tre uger

Efter mødet med Martin Braithwaite blev Kim Boye introduceret for Braithwaites agent, Hasan Cetinkaya.

- Hasan er jo agenternes Maradona, hvis man kan sige det sådan. Han er på plan med mig og Martin. Han tør drømme. Så da jeg snakker med ham og siger: ”Min drøm er at få en spiller til Barcelona”, så siger han: ”Det ordner jeg”. Og der gik tre uger, så havde vi den her mulighed.

- Jeg har mødt masser af danske agenter, der ikke har drømmen. Det er mere noget med: ”Pas nu lige på, vi er nødt til at være realistiske”. Jeg har det sådan, at i en drøm er der ingen realisme.

- Hvis du leder efter din drøm, så er den også derude. Og der har Martin et spidset talent. Han visualiserer og tror på det, han går efter. Han er ubetinget en af de allerstærkeste spillere mentalt, jeg kender. Jeg er ikke i tvivl om, at han får succes hernede. Det er jeg ikke.

Stjernerne er også bare mennesker

Selvom Martin Braithwaites skifte til FC Barcelona hele tiden har været realistisk for både ham selv, agenten og Kim Boye, så anerkender mentaltræneren, at der venter en stor opgave forude.

Enten vinder man erfaring, eller også vinder man slaget

Kim Boye, mentaltræner for blandt andre Martin Braithwaite

Nu skal Braithwaite vænne sig til at være gået et step op, som Kim Boye formulerer det.

- Han kommer til at møde mennesker, som er en illusion. Vi har skabt Messi som værende meget mere end alle os andre. Men han er ikke andet. Han er ligesom os. Alle mennesker er ens.

- Jeg kan huske, da jeg kom herned i tidernes morgen, at jeg var hamrende nervøs – indtil jeg gik ud på toilettet efter Bakero. Der fandt jeg ud af, at han stank ud af røven, ligesom jeg gjorde. Dér blev han menneskelig. Det samme skal Martin finde ud af – og så kommer han til at tage røven på dem alle sammen.

Er der ingen faldgruber i at tro så meget på sig selv?

- Næh, ikke en skid. Det her team vinder hver gang. Og så kan folk sige: ”Aaah, man taber også en gang imellem”. Men nej. Enten vinder man erfaring, eller også vinder man slaget.

Martin Braithwaite kan få debut for FC Barcelona allerede lørdag, når klubben møder Eibar i La Liga. Kampen vises på TV 2 SPORT X.