Fodbold

Messi sætter utrolig rekord i Braithwaites Barcelona-debut

Lionel Messi scorede fire mål i FC Barcelonas 5-0-sejr over Eibar, og med det blev han den første fodboldspiller til at være involveret i 1000 mål.

Lionel Messi tilføjede lørdag endnu en rekord til sit i forvejen ekstremt lange CV.

I hjemmekampen mod Eibar i den bedste spanske fodboldrække, La Liga, blev den 32-årige argentinske troldmand den første fodboldspiller nogensinde til at være direkte involveret i 1000 mål, når både klub- og landskampe tælles med.

Messi sikrede sig rekorden efter 37 minutters spil, da han gled forbi Eibars forsvarsspillere og scorede sit andet mål i kampen med en klinisk afslutning fladt i det lange hjørne.

Braithwaite hylder Messi

Han var dog langtfra færdig i kampen, og han scorede yderligere to gange - det sidste mål efter forarbejde af danske Martin Braithwaite, der fik debut for FC Barcelona mod Eibar.

- Han er en god fyr og en fantastisk spiller, sagde Martin Braithwaite om Messi efter kampen.

Braithwaite selv høstede også store roser fra FC Barcelonas træner.

- Han spillede virkelig godt. Vi har gjort et storslået køb. Han kommer til at hjælpe os meget. Han er en glimrende tekniker, han kan frigøre sig fra markeringer, han kommer til hjælp og handler intelligent på banen, lød det fra Quique Setién.

'The. Best. Ever.'

Med sine fire mål mod Eibar har Lionel Messi bidraget til i alt 1002 mål i professionel fodbold. 696 scoringer og 306 assists.

Hans spanske klub er ikke i tvivl om, hvad den tænker om sin stjernespiller:

- The. Best. Ever (den bedste nogensinde, red.), skriver FC Barcelona på Twitter.

Vanvittige tal bag rekord

Det er nogle særdeles vanvittige tal, der ligger bag den imponerende rekord.

Lionel Messi har kun repræsenteret FC Barcelona på seniorniveau, og i sine 715 officielle kampe har han scoret intet mindre end 626 mål og lagt op til 261 mål.

På det argentinske landshold har den lille magiker naturligvis også været flittigt scorende og assisterende. Her er det blevet til 70 mål og 45 assists i 138 kampe.

Rundede 1000 mål i 2018

Hvis man tæller ungdomskampe for både klub- og landshold samt kampe for FC Barcelonas reservehold med, har Lionel Messi scoret over 1000 mål.

Den milepæl rundede han ifølge FC Barcelona med et hattrick mod Deportivo i april 2018.

De to tidligere brasilianske fodboldspillere Romario og Pelé har begge hævdet, at de også har scoret over 1000 mål i deres karrierer. Det er dog med ungdomskampe, venskabskampe og uofficielle kampe.