Fodbold

Coronavirus udsætter japansk fodboldsæson og pokalkampe

Den japanske fodboldliga har besluttet at udsætte alle onsdagens kampe i pokalturneringen YBC Levain Cup.

Japanske fodboldfans må vente længe på at komme ind og se kampe.

Den japanske fodboldliga, J-League, har besluttet at udsætte alle kampe i de tre bedste rækker samt alle pokalkampe fra 28. februar til 15. marts på grund af frygten for det potentielt dødelige coronavirus.

I alt drejer det sig om 94 kampe. Det skriver J-League på sin hjemmeside.

Tidligere tirsdag meddelte J-League, at onsdagens syv kampe i pokalturneringen YBC Levain Cup blev udskudt, og at den på et bestyrelsesmøde ville diskutere at udsætte alle andre opgør.

- Vi har besluttet at udsætte Levain Cup-kampene, der var planlagt til i morgen og alle officielle kampe planlagt frem til 15. marts, siger bestyrelsesformand i J-League Mitsuru Murai efter mødet ifølge nyhedsbureauet AFP.

To afgørende uger

Sæsonstarten på den kinesiske fodboldliga er allerede blevet udskudt, og mandag meddelte den bedste sydkoreanske fodboldrække, K-League, at den udskyder sæsonstarten.

Et panel af medicinske eksperter nedsat af Japans regering advarede mandag mod, at de kommende to uger vil være kritiske i forhold til at forhindre virusset i at sprede sig.

Mindst 156 personer er ifølge nyhedsbureauet AFP blevet smittet med virusset i Japan ud over de omkring 700 personer på et krydstogtskib, der var i karantæne på vandet i to uger.

Fire af de personer, der blev syge på skibet, døde efterfølgende.

Japans sundhedsminister har allerede opfordret befolkningen til at undgå større grupper og unødvendige møder.

Japans hovedstad, Tokyo, skal i år være vært for OL, som begynder 24. juli. Arrangørerne har flere gange sagt, at legene ikke vil blive aflyst eller udsat på grund af virusset.