Hvilken El Clásico-stjerne fortjener en statue?

16x9
Hvilken Barcelona- eller Real Madrid-spiller fortjener en statue? Det kan du stemme om i denne artikel. Billedet af banneret her er taget på Nørreport i København. Foto: Martin Bo Kristensen

Søndag tørner Real Madrid og FC Barcelona endnu en gang sammen i det traditionsrige El Clásico-opgør. TV 2 SPORT X sender massivt fra den store kamp.

Et vaskeægte topbrag.

Det er, hvad der er tale om, når Real Madrid og FC Barcelona tørner sammen i det opgør, der bliver kaldt ’El Clásico’.

Det er ikke kun tre point, der er på spil i den tætte liga, hvor Barcelona er på førstepladsen med 55 point, imens Real Madrid har 53. Denne kamp betyder alt for en hel masse mennesker - både for spillere, fans og alt personale i og omkring de to klubber.

Du kan se det store opgør på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY, hvor bliver sendt massivt fra kampen med optakt fra klokken 20.00

Hvem fortjener en statue?

Legender som Michael Laudrup, Diego Maradona og Alfredo di Stéfano har alle tidligere været på banen ved et El Clásico.

Nu er det Barcelona-spillere som Lionel Messi, Antoine Griezmann og Sergio Busquets, der skal i kamp søndag, Men de vil uden tvivl få hård modstand, når de står over for stjerner som Karim Benzema, Sergio Ramos og Luka Modric.

Derudover er der ligeledes et dansk islæt i opgøret, da Martin Braithwaite, der i sidste uge skiftede til den catalanske storklub, kan komme ind til sit første El Clásico nogensinde.

Men hvis man skulle fremhæve én af de nuværende Barcelona- og Real Madrid-spillere, hvem skulle det så være? Det kan du få din indflydelse på herunder, da du kan stemme på, hvem du mener, der fortjener en statue.

Afstemning
Afstemning

Statuer og følelser

Buster og statuer er ofte blevet brugt til at hylde fodboldens store spillere, trænere og ikoner.

Men det er ikke altid, at det kun er hyldesten, der har fået statuerne frem i rampelyset.

Den portugisiske stjerne Cristiano Ronaldo, der tidligere har spillet for Real Madrid, fik i 2017 en buste i sin hjemby Madeira. Men den fik efterfølgende en hård medfart på de sociale medier - blandt andet fordi den ikke umiddelbart lignede Ronaldo særlig meget.

En anden statue, der også har fået en hård medfart, er den af Zlatan Ibrahimovic, der blev rejst af svenskeren foran Malmö Stadion. Men det er i en mere fysisk forstand.

I slutningen af 2019 og starten af 2020 var den udsat for en del hærværk, da den svenske angriber blev medejer af Stockholm-klubben Hammarby. Det har skabt vrede hos Malmö-tilhængerne, hvilket blandt andet førte til, at statuen i starten af januar blev væltet.