Coronavirus

Kinesisk hold kan ikke vende hjem - har fået særlig invitation til El Clásico

Coronavirussen gør, at Wuhan Zall ikke kan rejse hjem. Nu kan holdet se frem til at opleve en af verdens største fodboldkampe på tætteste hold.

Se El Clásico på TV 2 SPORT X søndag fra klokken 20.00.

Under normale omstændigheder ville flere uger i Sydspanien uden udsigt til at komme hjem til hverdagen være tiltalende for de fleste.

For et kinesisk fodboldhold er situationen langtfra så afslappende, som den måske lyder.

Wuhan Zall skulle egentlig bare have været på en ganske almindelig træningslejr i Malaga, men holdet har nu været i Spanien siden slutningen af januar, spillerne har ikke set deres familier i mere end to måneder, og de ved stadig ikke, hvornår de kan få lov til at rejse hjem til Kina.

Det mandlige ligahold kommer fra coronavirussens epicenter i Wuhan-regionen i Kina, og smittefaren i området er årsagen til, at spillerne og staben ikke kan vende hjem. De kan blot høre om familiemedlemmers sygdom og dødsfald fra den anden side af jorden.

Inviteret til El Clásico

Midt i den triste situation har den 50 mand store gruppe fået en særlig oplevelse at se frem til.

Søndag kommer Wuhan Zall helt tæt på nogle af de største stjerner, fodboldsporten kan præsentere, når holdet skal opleve traditionsopgøret El Clásico mellem Real Madrid og Barcelona på Santiago Bernabeu.

- For alle der holder af fodbold, er det specielt at se El Clásico. Forestil dig hvor stor en oplevelse det bliver. Det bliver en meget speciel dag, siger Wuhan Zalls spanske træner, Jose Gonzalez, ifølge nyhedsbureauet AP.

Jose Gonzalez landede med sit kinesiske hold i Malaga-Costa del Sol airport for præcis en måned siden.

- Det er en vejfortjent belønning til spillerne. Det bliver uden tvivl en oplevelse, de aldrig vil glemme. Dag efter dag har de trænet og trænet, mens de har været distraheret på grund af situationen derhjemme. Så det bliver et kærkomment break for dem at se en kamp som denne mellem Real Madrid og Barcelona.

Det er Real Madrid og den spanske liga, der har inviteret Gonzalez og hans hold til El Clásico, og ud over selve kampen er Wuhan Zall også inviteret til en guidet rundvisning på Real Madrids hjemmebane mandag.

Mere træning og ti dages ekstra fri

Det kinesiske hold ankom til Spanien i slutningen af januar efter flere træningsophold andetsteds i Kina samt i Istanbul. Siden har alle på og omkring holdet været igennem flere tests, som har vist, at de ikke var smittebærere.

I Spanien skulle Wuhan Zall forberede sig til sæsonstarten i den kinesiske liga, Super League. Oprindeligt skulle holdet have spillet sæsonens første kamp hjemme i Kina i midten af februar, men ligaen er blevet suspenderet som følge af virusudbruddet, og holdet forventes at skulle blive i Spanien som minimum til slutningen af marts.

53-årige Jose Gonzalez har tidligere været træner for Malaga i Spanien, og han har tacklet det uventet lange ophold i Spanien ved at indlægge ekstra træninger og træningskampe.

Han har sågar givet spillerne ti ekstra fridage. Det er vigtigt at give dem noget, der kan hjælpe med at få humøret op, fortæller han.

Spillere fra det kinesiske fodboldhold Wuhan Zall ankommer til Spanien uden en idé om, at de en måned senere vil være fanget i landet

- Deres attitude har været beundringsværdig. Jeg tror, de fleste af os ville reagere på samme måde i en situation som denne. De har været væk fra deres familier i mere end to måneder. De kunne ikke holde jul med deres familier. De taler i telefon med slægtninge hver dag og hører, at de ikke kan leve et almindeligt liv. Selvfølgelig påvirker det dem psykisk.

Med Wuhan Zall på plads på Santiago Bernabeu fløjtes El Clásico i gang klokken 21.00. Du kan se kampen på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY med optakt fra klokken 20.00.