Fodbold

Ekspert om Braithwaite-indskiftning: - Det blev dyrt for Barcelona

TV 2 SPORTS fodboldekspert Mads Junker mener, at Martin Braithwaite blev skiftet ind på en fejlagtig position af FC Barcelons træner, Quique Setien.

- En fin danskerpræstation, men også med lidt malurt i bægeret.

Sådan lyder vurderingen fra Mads Junker af Martin Braithwaites præstation i sin El Clásico-debut.

Danskeren spillede en uheldig rolle i sæsonens andet El Clásico, hvor Braithwaite blev indskiftet efter 69 minutters spil i stedet for Arturo Vidal, og danskeren indtog straks en hovedrolle.

Braithwaite havde en friløber mod Thibaut Courtois efter bare ét minut på Santiago Bernabéu, men brændte den store chance, og umiddelbart efter gik det galt for danskeren.

Toni Kroos snød den danske nummer 19, der var trukket dybt ned i banen og svigtede sin opdækning, da tyskeren med en aflevering indenom danskeren spillede Vinicius Juinor helt fri med Ter Stegen i Barcelona-målet.

Martin Braithwaite er ikke 'designet' til at være midtbanespiller

Mads Junker, fodboldekspert TV 2 SPORT

Brasilianeren svigtede ikke og sparkede Real Madrid i front med 1-0 efter 71 minutters spil, som du kan se i klippet øverst i artiklen.

- Det blev dyrt for Barcelona defensivt at få Braithwaite ind. Det var en optur for dem offensivt, men et stort, stort problem, at han skulle spille på den højre midtbane, lyder analysen fra Mads Junker.

En klar trænerfejl

FC Barcelonas træner, Quique Setien, kunne have valgt at indskifte Braithwaite i en én-til-én udskiftning i angrebet for Antoine Griezmann, men valgte i stedet chilenske Arturo Vidal.

Og det var en klar fejl, mener Mads Junker.

- Martin Braithwaite er ikke 'designet' til at være midtbanespiller. Der sker præcis det, at danskeren ikke kigger i bagrummet, hvilket ikke er underligt for en offensiv spiller.

TV 2 SPORTs fodboldekspert hæfter sig desuden ved, at det ikke var FC Barcelona, der skulle jagte et resultat efter 70 minutter. Catalanerne kunne sagtens leve med et uafgjort resultat, hvilket ville have betydet status quo i topstriden og et forspring til FC Barcelona på to point.

- De (FC Barcelona, red.) havde et godt resultat. Der var ingen grund til at ændre på en fin organisation. Braithwaite skulle ligge længere fremme for at udnytte sine offensive kvaliteter, siger Mads Junker.

Martin Braithwaite bliver desværre skurken, da Vinicius Juinor spilles fri

Kasper Lorentzen, fodboldekspert TV 2 SPORT

En smule naivt

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen var Martin Braithwaite millimeter fra at kunne have fået en drømmestart i sin El Clásico-debut, men det endte med at gå lige modsat for FC Barcelonas nummer 19.

- Martin Braithwaite bliver desværre skurken, da Vinicius Juinor spilles fri, siger Kasper Lorentzen, der slår fast, at den defensive fejl i sidste ende falder tilbage på Martin Braithwaite.

Martin Braithwaite bliver skiftet ind ind for FC Barcelona i kampen mod Real Madrid og er tæt på at score kort efter indskiftningen. Video: TV 2 SPORT

Mads Junker holder dog fast i, at ansvaret for den taktiske 'fejl' er FC Barcelonas træner.

- Det falder tilbage på Quique Setien. Det mål må træneren tage på sin kappe, for hvis du sætter en angriber til at spille højre midtbane, så har du problemstillingen, at han nogle gange ikke dækker op. Det er en smule naivt, lyder det.

Real Madrid vandt sæsonens andet El Clásico, da FC Barcelona med Martin Braithwaite blev slået med 2-0. Video: TV 2 SPORT

Real Madrid bedst indbyrdes

Real Madrids sejr på 2-0 over ærkerivalerne sender Los Blancos i front af La Liga med 12 spillerunder tilbage.

Madrilenerne topper tabellen med 56 point efter 26 spillerunder, mens FC Barcelona følger lige efter med 55 point.

Skulle holdene ende á point i slutstillingen vil Real Madrid være bedre end FC Barcelona, da de er bedst indbyrdes.

Sæsonens første El Clásisco i La Liga endte 0-0 på Camp Nou i december 2019.

Sådan ser stillingen ud i La Liga efter 26 spillerunder.