Fodbold

Tidligere Liverpool-spiller udelukket fra al fodbold i fire måneder

Den tidligere Liverpool-angriber Daniel Sturridge er blevet udelukket fra al fodbold frem til juni.

Fodboldspilleren Daniel Sturridge kommer ikke på banen de kommende fire måneder.

Det står klart, efter han mandag har fået en karantæne frem til midten af juni og en bøde på 150.000 britiske pund (1,3 millioner kroner) grundet overtrædelse af bettingregler.

Det skriver det engelske fodboldforbund, FA, i en pressemeddelelse.

- Daniel Sturridge er blevet suspenderet fra al fodbold og fodboldrelaterede aktiviteter fra i dag til den 17. juni 2020, skriver FA, der også skriver, at det internationale fodboldforbund, FIFA, har bekræftet karantænen.

Ifølge det britiske medie Sky Sports er Daniel Sturridge blevet dømt for at have givet sin bror inside-viden angående et bet om et muligt skifte til den spanske fodboldklub Sevilla, som aldrig er blevet til noget.

En uafhængig kommission valgte i juli sidste år at give den tidligere Liverpool-angriber en karantæne på to uger samt en bøde på 75.000 britiske pund (650.000 kroner). Men dommen blev appelleret af FA, der ikke mente, at straffen var hård nok.

Og den appel har fodboldforbundet nu fået medhold i. Derudover har et nedsat appeludvalg fundet angriberen skyldig i to nye forhold, hvorfor dommen er blevet markant hårdere.

- I forbindelse med sanktionen har appeludvalget været enig med FA i, at den oprindelige straf til hr. Sturridge var urimeligt mild, og derfor er hans forbud mod at spille blevet øget fra to uger til fire måneder. Appeludvalget har også fordoblet bøden, skriver FA i pressemeddelelsen.

Daniel Sturridge har tidligere på mandagen fået ophævet sin kontrakt i sin tyrkiske klub Trabzonspor, som han skiftede til i sommeren 2019.

Angriberen har tidligere spillet for blandt andre Liverpool, Chelsea og Manchester City. På det engelske landshold har han spillet 26 kampe med 8 mål til følge.