Fodbold

Eriksens præsident raser over Serie A-chef: - Skam dig

Præsidenten for Serie A, Paolo Dal Pino, beskyldes for at ændre ligaens kampprogram efter forgodtbefindende og sætte folkesundheden i anden række.

Præsidenten for Inter, den kinesiske forretningsmand Steven Zhang, er rasende over, at det udsatte topopgør mellem Juventus og Inter - muligvis - allerede skal spilles søndag 9. marts.

Det skriver Zhang på sin Instagram-profil.

Topkampen mellem de aktuelle nummer to og tre i Serie A skulle oprindeligt have været spillet om aftenen søndag 1. marts, men den blev aflyst i sidste weekend og i stedet udskud til 13. maj på grund af det omfattende udbrud af coronavirus i den nordlige del af Italien.

Fire andre Serie A-kampe blev samtidigt udsat sammen med Juventus-Inter.

Det er blandt andet det velinformerede italienske sportsmedie La Gazzetta dello Sport samt Football Italia, der skriver om den mulige fremrykning af Derby d'Italia i Torino, hvor Juventus har hjemmebane.

- Den største klovn

Steven Zhang lufter sin vrede på Instagram, hvor han blandt andet kalder præsidenten for Serie A, Paolo Dal Pino, for 'den største klovn'.

Inters præsident beskylder Paola Dal Pino for at 'lege' med kampprogrammet i Serie A og rykke rundt på det efter forgodtbefindende.

Dermed bliver folkesundheden sat i anden række.

- #24timer. #48timer? #Syv dage. Hvad bliver dit næste skridt?, skriver Steven Zhang på sin Instagram-profil og fortsætter:

- Skam dig Paolo Dal Pino. Det er på tide at stå frem og tage ansvar. Sådan gør man i 2020. Sikkerheden er det vigtigst for alle, lyder det fra kineseren.

Steven Zhang blev præsident for Inter i efteråret 2018. Han er søn af den kinesiske milliardær Zhang Jindong, der i sommeren 2016 købte aktiemajoriteten i den italienske storklub.

Inters præsident, Steven Zhang, lufter sin vrede på de sociale medier.

Flere kampe skal rykkes

Hvis topkampen mellem Juventus og Inter fremrykkes til mandag 9. marts vil det samtidig kræve, at spilletidspunktet for andre planlagte Serie A-kampe bliver ændret.

I øjeblikket står både Inter og Juventus til at spille søndag 8. marts.

Christian Eriksen og co. møder Sassuolo på hjemmebane klokken 15.00, mens Cristiano Ronaldo og Juventus spiller på udebane mod Bologna klokken 18.00.

Få huller i kalenderen

De fem Serie A-kampe, der blev udskudt i weekenden, var blevet beordret til at blive spillet uden tilskuere, fordi det nordlige Italien er hårdt ramt af udbruddet af coronavirus.

Datoen 13. maj var den eneste tilgængelige dato, da både Inter og Juventus fortsat spiller europæiske kampe og er med i den italienske pokalturnering, Coppa Italia.

Den sidste spillerunde i Serie A spilles 24. maj.