Fodbold

Danmark fik 'skrækmodstandere' - men endte med en god lodtrækning, siger ekspert

Danmark trak Island i puljen til Nations League, og det gør, at landsholdet ikke rykker en liga ned, siger TV 2 SPORTS fodboldekspert.

Danmark blev parret med England, Belgien og Island i Gruppe 2 til Nations League 2020/21.

Selvom det på forhånd ser mere end svært ud for Danmark at vinde puljen og dermed give landsholdet en ekstra mulighed for at kvalificere sig til VM i Qatar 2022, kalder TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker det for "en god lodtrækning".

- Det kan virke paradoksalt, når jeg på forhånd kaldte England og Belgien for skrækmodstandere. Men det er en god lodtrækning, for det er nogle fremragende fodboldhold og attraktive modstandere, der kan fylde Parken, siger Mads Junker.

Selvom danskerne er kommet i gruppe med to af Europas absolut bedste hold, så vurderer Mads Junker alligevel, at der er gode muligheder for at blive i Liga A, da kun gruppens dårligste hold rykker ned.

- Vi har Island med i puljen, og det giver os mulighed for ikke at rykke ned.

Danmark kan måle sig med de allerbedste

Hvis Danmark skal have andet end udfordrende kampe ud af Nations League, så kræver det, at danskerne vinder puljen, da kun de fire gruppevindere skal spille slutspil i juni 2021. Og det er umiddelbart ikke realistisk, vurderer Mad Junker.

- Det korte svar er nej. Vi møder to af verdens måske fire-fem bedste mandskaber, men det er en vanvittig god lodtrækning til at måle os med de allerbedste.

- Vi kan lure lidt tricks, men at vinde Nations League-puljen, der er ikke det mest realistiske scenarie, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert.

Danmark åbner Nations League den 5. september på hjemmebane mod Belgien.