Coronavirus

16 spillere og ledere fra Brøndby og Lyngby i karantæne - profil vil have Superligaen sat på standby

Lyngbys Patrick da Silva ærgrer sig over, at han skal i karantæne, efter han mødte Thomas Kahlenberg. Han håber på, at ligaen bliver sat på standby.

Superliga-kampene i den kommende runde skal sættes på pause, ellers skal kampene rykkes.

Det er håbet fra Lyngbys Patrick da Silva, der er blevet sat i karantæne i 14 dage, efter han var i tæt kontakt med Thomas Kahlenberg søndag, der er smittet med coronavirus.

Da Silva fortæller, at det er nogle vigtige kampe, han kommer til at misse, og derfor kunne en løsning være at vente med at afvikle kampene.

- Der er ikke noget at gøre, men jeg håber, Superligaen bliver sat på standby, eller kampene bliver rykket, siger Patrick da Silva om udsigten til, at Lyngby må undvære sine spillere i de kommende to runder, siger han til Tipsbladet.

Lyngby-spilleren gav hånd til og talte i to minutter med Thomas Kahlenberg i forbindelse med Lyngbys kamp mod Brøndby, skriver Tipsbladet.

Hvis en spiller eller en anden person omkring truppen bliver smittet og hele truppen dermed sættes i karantæne, så tages der stilling til det

Divisionsforeningen

Bliver gjort meget for at afvikle kampene

Men det er ikke planen, at kampen skal udsættes - i hvert fald ikke, som det ser ud lige nu. Det meddeler Divisionsforeningen.

- Hvis myndighederne kommer med konkrete restriktioner, påbud eller anbefalinger vil de selvfølgelig blive fulgt. Der vil blive gjort meget for at afvikle kampene – også hvis det indebærer at spille uden tilskuere, skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

- Udover ovenstående, som kan komme fra myndighederne, er der ikke noget i turneringsreglerne, der forhindrer gennemførelse af kampe. Hvis en spiller eller en anden person omkring truppen bliver smittet og hele truppen dermed sættes i karantæne, så tages der stilling til det.

16 personer er i alt i karantæne

Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med en opsporing af de personer, Kahlenberg har været i kontakt med.

Brøndby skriver på sin hjemmeside, at forsvarsspilleren Joel Kabongo er i karantæne sammen med blandt andre administrerende direktør Ole Palmå, assistenttræner Martin Retov, analytiker Jimmy Brinksby og psykologisk sportskonsulent Christian Engell.

Lyngby skriver ligeledes på sin hjemmeside, at de har tre spillere i karantæne - heriblandt Patrick da Silva. De to øvrige er Martin Ørnskov og Kasper Jørgensen.

Ingen af de tre udviser på nuværende tidspunkt tegn på at være smittet, og der er foreløbigt ingen grund til at tro, at der skulle være andre personer i risikozonen, skriver klubben.

Søndag møder Brøndby FC Nordsjælland på udebane, mens AaB får besøg af Lyngby.

Man skal kontakte Brøndby IF på tlf. 33367999, hvis man har haft følgende kontakt med Thomas Kahlenberg søndag 1. marts i og omkring Brøndby Stadion:

  • Håndtryk
  • Knus/kram
  • Siddet/stået sammen med ham i over 15 minutter på under to meters afstand.