Fodbold

- Jeg er ikke ét sekund i tvivl om, at der er foregået matchfixing, siger Lønstrup

Christian Lønstrup sætter nu ord på nyheden om, at Midt- og Vestsjællands Politi har lagt sagen om mulig matchfixing i FC Roskilde ned.

- Jeg er ikke ét sekund i tvivl om, at der er foregået matchfixing.

Så skråsikkert falder ordene fra Christian Lønstrup, selvom Midt- og Vestsjællands Politi indstillede efterforskningen mod trænerens tidligere klub FC Roskilde.

- Jeg er rigtig skuffet og havde selvfølgelig håbet på et andet udfald, siger Christian Lønstrup til TV 2 SPORT.

Han understreger imidlertid, at han respekterer politiets arbejde.

Sagen startede, da Lønstrup i maj sidste år fortalte sine daværende spillere samt klubbens ledelse, at han fra en kilde havde fået informationer om, at nogle af dem havde været involveret i matchfixing.

'Jeg er ikke politimand'

Det fastholder den 48-årige fodboldtræner altså stadig, selvom Midt- og Vestsjællands Politi efter otte måneder ikke har fundet beviser til at bakke mistanken om matchfixing i den midtsjællandske klub op.

- Jeg har spillet fodbold, siden jeg var fire år gammel, og jeg har været træner i snart 15 år. Jeg ved godt, hvordan fodbold spilles, og hvad der er normalt og unormalt. Der er noget i den her sag. Det er jeg ikke i tvivl om.

Men politiet har jo ikke været i stand til at finde noget. Er der noget, du mangler at fortælle om, siden du er så sikker på, at det er foregået?

- Jeg har videregivet alle mine informationer til myndighederne, så er det op til dem at grave videre og gøre deres arbejde ordentligt. Jeg er ikke politimand, men for mig er der en masse indikationer, der viser, at der har været matchfixing i klubben, siger Christian Lønstrup.

Det er en stor befrielse

Carsten Salomonsson, FC Roskilde-ejer

Det internationale bettingfirma Tipico slog da også alarm sidste sommer og meddelte, at tyske kiosker havde oplevet mistænkelige spil på FC Roskildes kampe.

Derudover har en matchfixingekspert flere gange slået fast, at han er "sikker på, at der er foregået noget kriminelt" i sagen.

Politiets punktum glæder klubejer

Ejeren af FC Roskilde, Carsten Salomonsson, glæder sig over det punktum, Midt- og Vestsjællands Politi satte i sagen torsdag.

- Det har ligget som en dyne hen over klubben, så jeg er helt sikkert lettet. Meget lettet. Det er en stor befrielse, siger Carsten Salomonsson til TV 2 SPORT.

Klubejeren understreger samtidig, at han "siden dag ét" har haft tiltro til sine spillere.

Jeg er sikker på, sandheden nok skal komme frem

Christian Lønstrup, tidligere FC Roskilde-træner

Sagen har ifølge Salomonsson haft store konsekvenser for FC Roskilde.

- Vi har mistet sponsorer og haft meget svært ved at få nye sponsorer ind, så det har haft store konsekvenser for klubbens økonomi, fortæller klubejeren.

Lønstrup: Jeg måtte reagere

Det er imidlertid ikke kun for FC Roskilde, at sagen har haft konsekvenser.

Klubejer Carsten Salomonsson valgte i maj at suspendere Christian Lønstrup, dagen efter historien om mulig matchfixing blev bragt i medierne. Få uger senere stoppede Lønstrup så i jobbet som cheftræner.

Siden da har den tidligere Superliga-træner været arbejdsløs.

- På den korte bane har det haft store konsekvenser for mig, men det må jeg tage med, for jeg var nødt til at reagere. Jeg følte, at det var det største svigt, jeg kunne opleve som fodboldtræner, siger Christian Lønstrup om de informationer, han hævder at have om sine tidligere spillere.

- Jeg har tænkt meget over, om jeg skulle have grebet tingene anderledes an, men jeg føler, at jeg gjorde, hvad jeg skulle. Jeg reagerede prompte på den information, jeg havde fået, og det skal man gøre.

- Det skylder man Fodbolddanmark, mener Lønstrup.

Nu forsøger træneren så at se fremad, selvom sagen for ham ikke er lukket.

- Jeg er sikker på, sandheden nok skal komme frem på et tidspunkt.