Coronavirus

Fans måtte se fodbold fra toppen af containere: - Vi er dybt frustrerede

Opgøret mellem FC Roskilde og Kolding IF blev spillet uden tilskuere på grund af frygt for coronasmitte.

På containere uden for Sundby Idrætspark på Amager måtte fans af Kolding IF tage alternative midler i brug for at se deres fodboldhold spille fredag eftermiddag.

Opgøret mellem FC Roskilde og Kolding IF i 1. division var det første i dansk fodbold, der på grund af frygt for coronasmitte blev spillet uden tilskuere.

Den meddelelse fik de bare for sent i fanbussen fra Kolding.

- Vi var nået til Køge, da vi fik meddelelser på telefonerne om, at der ikke måtte komme nogen ind, fortalte fanformand Kenneth Rasmussen til TV 2 SPORT under kampen.

- Men til al held har vi fundet nogle containere uden for stadion, hvorfra vi kan se ind over hegnet. Her står vi 20-25 mand med flag og bannere og viser vores støtte.

Kolding-fans ved godt mod fra deres container uden for Sundby Idrætspark
Udsigten fra containeren uden for Sundby Idrætspark.

Fredag formiddag forlød det først fra Divisionsforeningen, at danske fodboldkampe med under 1000 tilskuere kunne afvikles. Siden præciserede de dog den melding. Resten af måneden bliver uden tilskuere til kampe i Superligaen og 1. division.

- Det er sindssygt

Udmeldingen kom få timer før kampstart klokken 15.00 på Sundby Idrætspark, hvor FC Roskilde på grund af frost i egen bane spiller forårets første hjemmekamp, og sendte ledelserne på overarbejde.

- Det er fuldstændig sindssygt, sagde ejeren af FC Roskilde, Carsten Salomonsson, til TV 2 SPORT en halv time før kampen.

Her anerkendte han imidlertid også, at sikkerheden kommer først.

- Men det er jo sindssygt ærgerligt. Det betyder noget for økonomien - det gør det jo for alle. Det er bare vanvittigt det her.

Vi er jo dybt frustrerede

Kenneth Rasmussen, fanformand, Kolding IF

Samme melding kom fra driftschefen for Kolding IF.

- Det er en rigtig ulykkelig situation, men vi håber selvfølgelig snart, at der kommer klarhed over det hele, lød det fra Steffen Nikolajsen, der som en del af Kolding-ledelsen var en af få, der fik lov at se fodbold fredag eftermiddag.

- Det er en meget usædvanlig oplevelse at stå på et mennesketomt stadion, og vi er da også chokerede over udviklingen, men vi kan jo ikke rigtigt gøre så meget andet end at rette os efter de anvisninger, der er kommet fra Statsministeriet og Divisionsforeningen.

Opvarmning til kampen mellem FC Roskilde og Kolding IF.

Tilskuere må se fodbold i 2. division

Det er Divisionsforeningen, der administrerer Superligaen og 1. division, mens det er DBU, som står for rækkerne fra 2. division og nedefter.

Her er der i modsætning til kampe i 1. division pt. ikke noget i vejen for, at færre end 1000 tilskuere samles til fodbold denne weekend, hvilket undrer ledelse og fans på og uden for Sundby Idrætspark.

- Jeg synes, det er meget mærkeligt, at de godt må spille i 2. division i aften, hvor Helsingør møder Brønshøj, siger Carsten Salomonsson.

- Men det kan være, at det ikke smitter så meget i 2. division, lyder det fra FC Roskilde-ejeren, mens også driftschefen i Kolding IF har svært ved at finde en forklaring herpå.

Fansene fra Kolding IF kunne fra containeren se deres hold tabe til FC Roskilde.

Samme undren gælder på containeren uden for Sundby Idrætspark, fortæller fanformand Kenneth Rasmussen, der hæfter sig ved den første melding fra Divisionsforeningen om maksimalt 1000 tilskuere på stadionerne.

- Nu nyder vi det, for nu kan vi se fodbold, men vi er jo dybt frustrerede over, at vi ikke kan komme ind, når vi har fået at vide, at der i 2. division kan spille en lokal kamp med under 1000 tilskuere.

- Her står vi 30 tilskuere, men må stadig ikke komme ind og se fodbold. Halvdelen af os har taget fri fra arbejde for at køre herover. Vi kørte fra Kolding klokken 10.15 i formiddag, fortæller Kenneth Rasmussen.

- Jeg ser alle Koldings kampe, og det er ganske få af dem, hvor der er over 1000 tilskuere.

For at gøre ondt værre for Kolding-fansene så tabte deres hold med 1-0.