Fodbold

Selvsikker Lønstrup tilbyder sig til klubber: - Det må være en drøm

Christian Lønstrup håber, at han snart kan lande et nyt trænerjob, selvom sagen om mulig matchfixing i FC Roskilde stadig spøger.

297 dage.

Så længe er det, siden fodboldtræner Christian Lønstrup sidst stod i spidsen for et hold. Og lige så længe har Lønstrup været i stridigheder med sin tidligere klub.

Christian Lønstrup blev suspenderet og ifølge ham selv senere fyret, efter han i maj sidste år meddelte sine daværende spillere i FC Roskilde, at han fra en kilde havde fået informationer om, at nogle af dem havde været involveret i matchfixing.

Det har politiet imidlertid ikke fundet bevis for. Midt- og Vestsjællands Politi droppede i lørdags sagen efter otte måneders efterforskning. Men det får ikke 48-årige Lønstrup til at frygte at skulle gå jobløs længe.

- Overhovedet ikke. Tværtimod. Jeg synes da, at det må være en drøm for en direktør eller sportsdirektør at have en træner, som går ud og opponerer mod de her ting, siger Christian Lønstrup til TV 2 SPORT.

Ejeren af FC Roskilde, Carsten Salomonsson, har været anderledes uimponeret af Lønstrups håndtering af sagen. Ifølge ham har det aldrig tydet på, at trænerens matchfixing-mistanke var begrundet.

Sagen har haft konsekvenser

Men Christian Lønstrup er endnu overbevist om, at der er foregået matchfixing i FC Roskilde. Det piller Midt- og Vestsjællands Politi punktum i sagen ikke ved.

Så han fortryder ikke, at han handlede, som han gjorde for knap et år siden, selvom sagen på den korte bane har kostet for ham.

- Jeg synes, det forpligter at være toptræner i Danmark. Vi skal ikke se igennem fingre med de her ting, for hvor lander vi så henne? Jeg vil til hver en tid gøre det samme i dag, siger Christian Lønstrup.

- Sagen har haft konsekvenser for mig. Jeg blev afskediget dagen efter og har ikke haft noget arbejde siden da. Så vi kan godt diskutere, om det er uheldigt, at det går ud over mig, men jeg synes ikke, jeg kunne have gjort noget anderledes, mener han.

Selvom Lønstrup lige nu gennemgår sin længste periode uden et cheftrænerjob, er den tidligere Helsingør- og Roskilde-træner overbevist om, at han stadig har en masse at tilbyde i trænergerningen.

- Jeg synes, mine resultater taler for sig selv, mener Lønstrup, der førte FC Helsingør op i Superligaen.

- Derudover synes jeg også, at denne sag har vist, at jeg har en stor troværdighed og et godt værdisæt.

Kritiseres af FCR-ejer

Men Christian Lønstrup skal dog ikke regne med at få pæne ord med på vejen fra sin tidligere chef i FC Roskilde.

- Jeg synes fra dag ét, at denne her sag har været håndteret forkert. Jeg synes, Christian Lønstrup skulle være kommet til mig eller være gået til Danmarks Idrætsforbunds (DIF) Matchfixingsekretariat, siger Carsten Salomonsson til TV 2 SPORT.

Den kritik giver Christian Lønstrup dog ikke meget for.

- Jeg informerede min chef helt efter reglerne. Han var selv med til mødet, da jeg første gang fortalte om de her ting, og han gik på intet tidspunkt ind for at overrule mig. Jeg gjorde, hvad jeg skulle, mener Christian Lønstrup.

- Jeg har ikke gjort noget forkert i den her sag. Jeg synes faktisk, at jeg har gjort dansk fodbold en tjeneste. Jeg kunne ikke have gjort andet, og det tror jeg, at der er mange trænere, der vil bakke mig op i.

Imens matchfixing-sagen mod FC Roskilde er lukket, skal retten afgøre, om Carsten Salomonsson har fyret Christian Lønstrup, eller om den tidligere træner selv sagde op.