Fodbold

Braithwaite topper klart afstemning i stor spansk avis

Martin Braithwaite fik sin første startplads for FC Barcelona, der besejrede Real Sociedad med 1-0. Særligt første halvleg blev en dansk succes.

Martin Braithwaite. De spanske medier kender efterhånden navnet. Faktisk rigtig godt.

Danskeren fik lørdag aften sin debut i FC Barcelonas startopstilling, da catalanerne slog Real Sociedad med 1-0. Og det slap han nådigt fra.

På bagkant af sejren har det spanske medie Marca nemlig oprettet en afstemning om Barcelona-spillernes præstation på sin hjemmeside. Her har fans og andre interessenter haft mulighed for at stemme på den spiller, som de synes, gjorde det bedst.

I første halvleg gennemførte Braithwaite og Messi de vigtigste, fremragende handlinger

AS, spansk medie

Her ligger Martin Braithwaite lige nu i spidsen foran forsvarsspilleren Gerard Piqué.

Faktisk ligger den danske landsholdsspiller i skrivende stund mere end 2000 stemmer foran Lionel Messi, som ellers sikrede FC Barcelona sejren. I beskrivelsen under danskeren skriver mediet blandt andet:

- Den bedste fremad banen. Kraft, kvalitet og en følelse af fare. Han havde muligheder for at score sit første mål som Barcelona-spiller. Han modtog ovation fra publikum ved mere end én lejlighed, skriver Marca.

Martin Braithwaite topper Marcas liste.

En flot første halvleg

Og Marca er bestemt ikke det eneste medie, der roser danskeren. Særligt landsholdsspillerens første halvleg blev fremhævet i de spanske medier efterfølgende.

- Limet til venstrekanten fra starten blev den seneste Barcelona-signing Barças mest aktive og levende fodboldspiller i kampens første halvleg, lyder de rosende ord fra mediet SPORT.

Men roserne slutter ikke her. I kampens indledning markerede danskeren sig med flere afslutninger. Her bed de spanske medier særligt mærke i samarbejdet med Lionel Messi.

- Hans entusiasme og mobilitet var et frisk pust for hans medspillere. Han var hurtig og levende. Denne mobilitet gjorde det muligt at skabe rum, hvor Lionel Messi vidste, hvordan han skulle finde ham, skriver SPORT.

Også AS lagde mærke til samarbejdet med Messi.

- I første halvleg gennemførte Braithwaite og Messi de vigtigste, fremragende handlinger fra Blaugrana-angrebet, men som det skete i Madrid for en uge siden, med visse mangler, skriver AS.

Barcelona-avisen Sport roser også den livlige dansker for stærke første 45 minutter.

- Hans entusiasme og mobilitet var et frisk pust i forhold til holdkammeraterne, der var for apatiske i flere faser, skriver avisen.

Faldt ud i anden halvleg

Efter en første halvleg, hvor Martin Braithwaite havde flere gode aktioner, blev danskeren mere anonym i de sidste 45 minutter. Hans roser får da også en ende.

- Al den mobilitet og de gode manøvrer, som vi så i de første 45 minutter, forsvandt i den anden halvleg.

- Måske mere træt, måske kiggede de mindre efter ham, måske medførte det mindre plads, men virkeligheden er, at han lyste meget mindre, vurderer SPORT.

Trods den mere anonyme indsats i anden halvleg kunne Martin Braithwaite se, at angrebsmakkeren Antoine Griezmann blev skiftet ud før ham.

Danskeren selv måtte forlade banen, da der restererede to minutter af den ordinære spilletid, og hjemmeholdet var foran med 1-0.

Martin Braithwaite har nu spillet tre kampe for storklubben, siden han kom til fra Leganes. Han har endnu til gode at lave sit første mål.