Fodbold

- Inter er ude af mesterskabskampen, siger ekspert

Inter og Christian Eriksen kæmper for at holde sig til i toppen af Serie A, hvor Juventus og Lazio for alvor begynder at trække fra.

Meget skal gå Inters vej i næste måneder, hvis klubben skal fejre et italiensk mesterskab i denne sæson, efter holdet tabte Juventus søndag aften.

Også mere, end det efterhånden er realistisk efter søndagens nederlaget til Juventus, der nu er ni point foran Milano-klubben i toppen af Serie A.

Det vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Det betyder, at vi jo er nede på et tæt parløb mellem Lazio og Juventus nu.

- De tre point, som Juventus trækker fra Inter her gør jo, at de dybest set er ude af mesterskabskampen. Så vi har skilt én fra, og så har vi to tilbage, til at kunne afgøre Scudettoen, siger Junker.

Med tolv kampe tilbage topper Juventus ligaen med 63 point, mens Lazio har 62 på andenpladsen. Inter har 54 point på tredjepladsen samt en udskudt kamp i baghånden mod Sampdoria.

Italienske medier afskriver Inter

Juventus vandt også det første opgør mod Inter, og da det indbyrdes regnskab vægter højest i tilfælde af pointlighed i Italien, skal Inter altså hente ti point på Cristiano Ronaldo og kompagni.

Også ifølge italienske medier begynder den jagt at blive uoverskuelig for Inters cheftræner, Antonio Conte.

- Skidt nyt for Conte, der nu er ni point efter Juventus og sandsynligvis mistede muligheden for et mesterskab i aften (søndag, red.) - også selvom han har en kamp i hånden mod Sampdoria, skriver La Gazetta dello Sport.

Samtidig lægger Corriere dello Sport blandt andet vægt på netop det interne regnskab mellem topklubberne.

- Inter må nok vinke farvel til Scudetto-drømmene, for nu er de ni point efter. Det er det andet nederlag i træk i en direkte topkamp efter mødet med Lazio (som vandt 2-1 den 16. februar, red.), og det tredje i alt, hvis man også medregner det første møde med Juventus.

Som et lille lys i mærket behøver Inter og Christian Eriksen til gengæld ikke se sig over skuldrene lige med det første, da man fortsat er seks point foran Atalanta.