Fodbold

Barcelona og Sevilla spiller for tomme tribuner

"Ready to color Europe" har FC Barcelonas fans tidligere skrevet. Den kommende kamp mod Napoli bliver dog uden tilskuere på tribunerne.  Albert Gea / Ritzau Scanpix

Det er besluttet, at to europæiske kampe i Spanien skal spilles uden tilskuere. Det sker for at undgå spredning af covid-19.

Barcelonas mægtige stadion Camp Nou kommer til at helt stå tomt, når klubben møder Napoli i Champions League.

Det fortæller en talsperson fra FC Barcelona til Reuters, ligesom klubben oplyser det på Twitter.

Beslutningen er truffet for at undgå eventuel smitte af coronavirus, og af samme grund kommer der heller ingen tilskuere ind til kampen, når Sevilla hjemme tager imod AS Roma i Europa League.

Kampene spilles i denne og næste uge: 12. marts: Sevilla - Roma. 18. marts: Barcelona - Napoli.

Sevilla omtaler de spanske myndigheders beslutning på sin hjemmeside.

- Det er blevet gjort for at sørge for tilskuernes sikkerhed og for at undgå spredning af Covid-19, står der blandt andet på hjemmesiden.

Også Roma bekræfter på Twitter.

- Torsdagens Europa League-kamp mod Sevilla vil nu blive spillet uden fans på stadion efter råd fra de lokale myndigheder, står der.

Mandag aften meddelte Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA), at torsdagens Europa League-kamp mellem Olympiakos og Wolverhampton også bliver spillet uden tilskuere i Athen.

Olympiakos-ejer smittet med coronavirus

Tirsdag kom det desuden frem, at Olympiakos-ejer Evangelos Marinakis er smittet med coronavirus.

- Jeg følger lægernes råd. Jeg vil stærkt anbefale alle mine medborgere til at gøre det samme, siger Marinakis ifølge AFP.

Marinakis er også ejer af den engelske klub Nottingham Forest, og her var han til stede til en hjemmekamp mod Millwall i fredags.

Den engelske klub er i dialog med fodboldligaen EFL for at finde ud af, hvilke forholdsregler man skal tage.

Også Manchester United skal spille uden tilskuere, når holdet gæster Lask i Østrig torsdag. Det oplyser den østrigske klub tirsdag før holdenes indbyrdes kamp i Europa League.

Mandag meddelte Italiens premierminister, Giuseppe Conte, at han vil efterkomme anbefalingen fra Italiens Olympiske Komité (CONI) og aflyse alle nationale sportsbegivenheder på alle niveauer frem til 3. april.

Aflysning af sportsbegivenhederne er et led i at forhindre spredningen af coronavirus.

Italiens regering vil underskrive et dekret tirsdag, så reglerne træder i kraft.

Fem italienske hold spiller europæiske kampe

Det er endnu uvist, om de internationale kampe også er omfattet af premierministerens dekret, men det ser altså ud til, at de italienske hold i første omgang gerne må spille på udebane.

Juventus, Napoli og Atalanta er fortsat med i fodboldens Champions League, mens Inter og Roma deltager i Europa League.

En opgørelse fra Johns Hopkins University, der hele tiden opdaterer antallet af smittede og døde af coronavirus, viser tirsdag morgen, at der er registreret 9172 smittetilfælde i Italien.

463 af de smittede i landet er døde, mens 724 personer er erklæret virusfri efter at have været smittet.

Italien er det europæiske land, der er hårdest ramt af coronavirus.