Coronavirus aflyser Serie A - kommer pludselig meget tæt på, siger Jens Stryger

Serie A er sat på pause som følge af coronavirus, og i Udinese bliver Jens Stryger Larsen og kollegaerne fremover holdt underrettet på daglig basis.

Søndag spillede Jens Stryger Larsen for lukkede døre i Serie A i frygt for coronavirus, og nu går der næsten en måned, før han og Udinese overhovedet får lov at gå på banen igen.

Italienske myndigheder har nemlig valgt at aflyse al sport i landet frem til 3. april i forsøget på at inddæmme virusset, der har ramt Italien hårdt i de seneste uger.

- Det er da en mærkelig situation, og det hele kommer pludselig meget tæt på. Også nu, hvor man befinder sig i Italien, siger Jens Stryger Larsen til TV 2 SPORT.

Klubben ser helst, at vi ikke forlader landet på fridage

Jens Stryger Larsen

Det vides endnu ikke, om Serie A bliver genoptaget, eller om man bliver nødt til af afblæse sæsonen uden at spille de sidste tolv runder.

- Det er jo så mærkelig en situation, når man bare stopper en turnering. Det er jo så langt fra ens tankegang, og det er svært at forestille sig, hvad der sker og ikke sker. Men jeg har da stadig et håb om, at vi starter op igen, og at man måske kommer virussen lidt mere til livs med de forholdsregler, der er taget, siger danskeren.

- Får besked fra dag til dag

Jens Stryger Larsen har selv fulgt udviklingen i danske og italienske medier, og derfor kommer det heller ikke bag på landsholdsspilleren, at virus-udbruddet på et tidspunkt ville få konsekvenser i sportens verden.

- Det havde jo været under opsejlingen i nogle uger, at vi skulle spille uden tilskuere, og at det kunne være muligt at stoppe turneringen for en periode. Så vi havde det lidt på fornemmelsen, siger han.

I Udinese, som holder til i byen Udine nordøst for Venedig, forløber ugen fortsat som normalt, men da holdet tidligst skal i aktion igen 6. april, kan der ske ændringer.

- Seneste nyt er, at vi træner i morgen eftermiddag (onsdag, red.), og så får vi fremover besked dag til dag om, hvordan programmet ser ud, og om vi skal træne eller ej.

- Klubben ser helst, at vi ikke forlader landet på fridage, for vi ved jo ikke helt, hvordan vi står i forhold til at komme i karantæne eller ikke karantæne, siger Jens Stryger Larsen.

Ingen restaurantbesøg

For nuværende tager den 29-årige fodboldspiller og familien dog tingene helt med ro og sørger for at følge klubbens såvel som myndighedernes opfordringer.

- Jeg går ikke ud og spise på restauranter eller er tæt på andre mennesker, og så husker jeg at have god håndhygiejne og alle sådan nogle ting.

- Jeg vil ikke sige, at der er panikstemning overhovedet. Folk lytter til, hvad myndighederne siger, og så tager vi alle vores forholdsregler for at komme bedst muligt igennem det, fortæller danskernen.

Udinese ligger nummer 14 i Serie A efter 26 spillerunder.