Coronavirus

La Liga lukker tilskuerne ude i to spillerunder

Alle kampe de to næste spillerunder i de to bedste rækker i Spanien skal spilles uden tilskuere.

Udbruddet af Covid-19 får nu også konsekvenser for sportens verden i Spanien.

Spanske fodboldfans må den kommende tid sætte sig til rette i sofaen i stedet for på stadion, når de vil se fodbold.

La Liga bekræfter i en pressemeddelelse, at den har valgt at lukke dørene for tilskuere i alle kampe i de kommende to spillerunder i de to bedste fodboldrækker i landet.

Det drejer sig om runde 28 og 29. Grunden er frygten for coronavirus.

Dermed følger Spanien flere andre lande i Europa, hvor frygten for spredningen af virusset også har haft konsekvenser for sportens verden.

Beslutningen betyder blandt andet, at Martin Braithwaite ikke får besøg af sine tidligere fans, når Barcelona tager imod Leganes på Camp Nou 22. marts.

Du kan se alle kampe fra La Liga på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Følger i fodsporet på andre lande - sammen med Tyskland

Mandag meddelte Italiens premierminister, Giuseppe Conte, at han vil efterkomme anbefalingen fra Italiens Olympiske Komité (Coni) og aflyse alle nationale sportsbegivenheder på alle niveauer frem til 3. april.

I Danmark følger Divisionsforeningen også myndighedernes anbefalinger og spiller i resten af marts alle kampe i Superligaen og 1. division uden tilskuere.

Det samme gælder i Frankrig, hvor tribunerne vil være tomme i den kommende måned, mens ligadirektøren i Bundesligaen i Tyskland kalder det urealistisk at spille den kommende spillerunde med tilskuere.

Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa bliver kampen mellem Borussia Dortmund og Schalke 04 lørdag spillet uden tilskuere. Det samme gør onsdagens kamp mellem Borussia Mönchengladbach og FC Köln.

Det bliver ifølge fodboldmediet Kicker første gang i historien, at en bundesligakamp spilles uden tilskuere.

Også kampe i Champions League og Europa League skal spilles uden tilskuere.

Det drejer sig om returkampene i Champions League-ottendedelsfinalerne mellem FC Barcelona og Napoli, Valencia og Atalanta samt Paris Saint-Germain og Borussia Dortmund.

Desuden bliver Europa League-opgøret mellem Sevilla og Roma også uden tilskuere på lægterne.