Coronavirus

Liga kan ende uden mester: Ekspert ser tre muligheder for Serie A

Topkampen mellem Juventus og Inter blev spillet for tomme tribuner. Alessandro Di Marco / Ritzau Scanpix

Italien lukker ned for afviklingen af sportsbegivenheder frem til 3. april. Det kan betyde, at Serie A ender uden en vinder.

Intet mesterhold og ingen nedrykkere. Det er det mest sandsynlige udfald af årets Serie A, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

Der er også andre muligheder efter beslutningen om at aflyse alle italienske sportsbegivenheder frem til 3. april. Men:

- Det er svært at se, at det kan blive meget andet end scenarie nummer to, siger Mads Junker og udpeger de tre muligheder for Serie A:

  1. Hvis EM bliver rykket længere ud i fremtiden, hvilket er realistisk, så kan man afvikle Serie A i den periode, hvor der skulle have været EM.
  2. At man aflyser det hele og uddeler de europæiske pladser efter den nuværende stilling. Der bliver dog ikke kåret nogen mester, og der er heller ikke nogen nedrykkere. Der vil stadig komme to hold op fra Serie B, og så spiller man med 22 hold i næste sæson.
  3. Man prøver at komprimere kampprogrammet, så man næsten spiller hver anden dag. Men hvis man skal nå det inden for de nuværende terminer, så er der næsten ikke noget tid.

De seneste otte år er Juventus blevet italiensk mester, og efter weekendens sejr over Inter indtager Juventus også førstepladsen i skrivende stund.

I Italien går de fire bedste hold direkte videre til Champions League. Nummer fem får lov til at spille Europa League, mens nummer seks skal spille kvalifikation til Europa League.

Stillingen i Serie A den 10. marts 2020.

Mandag blev det meldt ud, at sportsbegivenheder frem til 3. april bliver aflyst. Italiens premierminister, Giuseppe Conte, har efterfølgende bekræftet, at regeringen vil underskrive et dekret, så anbefalingen efterkommes.

- Vi må også have strengere regler for vores sportsbegivenheder. Serie A og alle andre sportsturneringer er suspenderet. Det skal alle fans acceptere. Der er ingen grund til, at turneringerne fortsætter, siger Conte ifølge Football Italia.

Indtil nu har man udsat en række kampe i Serie A, mens en lang række opgør er spillet for tomme tribuner.

Bunden af Serie A den 10. marts 2020.