UEFA holder møde om spredningen af coronavirus

Sommerens EM, Champions League og landskampe er på dagsordenen på et møde om coronavirus i UEFA på tirsdag.

Det europæiske fodboldforbund (UEFA) vil i næste uge afholde et stormøde omkring den øjeblikkelige spredning af coronavirus og dens betydning for turneringer som Champions League og sommerens EM.

UEFA skriver på sin hjemmeside, at forbundet på tirsdag vil være vært for et videomøde med dets 55 medlemslande.

På mødet vil det blive drøftet, hvordan europæisk fodbold skal svare igen på virusudbruddet.

DBU vil have landskampe aflyst

Allerede nu har coronavirus sat et tydeligt præg på fodbolden i forskellige lande.

I Danmark blev den seneste spillerunde i Superligaen og 1. division afholdt uden tilskuere, og de kommende to uger bliver der ikke spillet kampe, efter at situationen er blevet forværret.

Derudover har Dansk Boldspil-Union (DBU) torsdag meldt ud, at unionen ønsker at få de kommende A-herrelandskampe mod Færøerne og England i slutningen af marts aflyst.

Det samme gælder en U21-landskamp ude mod Rumænien i EM-kvalifikationen.

DBU's konstituerede direktør, Kenneth Reeh, kan godt vente nogle dage med at få en afklaring.

- Vi har en forventning om, at der efter på tirsdag bliver truffet en afgørelse for kalenderen for marts.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at de kampe bliver spillet. Vi ønsker ikke at spille dem, hvis vi kan slippe af sted med det. Sikkerhed og tryghed vejer tungere end fodboldkampe lige nu, siger Reeh.

England vil fortsat spille

Torsdag har han talt med det engelske fodboldforbund, FA, der fortsat ønsker at spille mod Danmark.

- Situationen er anderledes i England, og de kunne godt tænke sig, at deres to kampe mod Danmark og Italien bliver spillet. De er dog med på, at situationen kan ændre sig hele tiden, siger DBU-direktøren.

UEFA er også arrangør for Champions League, hvor flere kampe i denne uge er blevet afviklet uden tilskuere. Det er sket på initiativ af de involverede klubber eller lokale sundhedsmyndigheder.

Derudover er kampe i Europa League blevet udsat. Torsdag har FC København anmodet om at få udsat næste uges hjemmekamp mod tyrkiske Basaksehir.

Foreløbig har UEFA ikke meldt ud, hvad man vil stille op for at bekæmpe spredningen af coronavirus i Europa. Først efter tirsdagens møde vil UEFA forholde sig til sagen.

Sommerens EM er også på dagsordenen

Tirsdag vil UEFA også drøfte sommerens EM, hvor København er blandt de 12 værtsbyer.

Fra dansk side er holdningen, at man skal arbejde videre på at afholde EM fra 12. juni og en måned frem, siger DBU-direktør Kenneth Reeh.

- Jeg har lige haft møde med det danske 2020-team, og meldingen er utvetydig; vi kører videre efter den præmis, at EM 2020 stadig bliver afviklet.

- Jeg tror, UEFA på tirsdag vil berøre EM 2020 og udfordringerne, men ikke træffe nogen beslutning, siger Kenneth Reeh.

DBU-direktøren håber, at de øjeblikkelige initiativer for at bekæmpe udbredelsen af coronavirus rundt omkring i Europa har så stor effekt, at der måske snart kan spilles fodbold igen.

- Der er lang tid til EM. Så der kan ske meget. Om tre uger er nok til at tippe det rundt, så vi kan begynde at spille fodbold igen, det håber vi vel alle. Så har man trods alt april og maj til at komme op i gear igen, siger han.

Ud over UEFA's 55 medlemslande er bestyrelsen i klubsammenslutningen, ECA, og bestyrelsen i sammenslutningen af de europæiske fodboldligaer, European Leagues, inviteret med til tirsdagens videomøde.

Det samme er en repræsentant for den internationale spillerforening, FIFPRO.