Fodbold

Syv regler skal holde Napoli-spillerne uden for smittefare før Barcelona-kamp

I Napoli skal spillerne blandt andet forlade træningsanlægget hurtigst muligt efter træning, og de skal helst ikke forlade hjemmet i fritiden.

Serie A er indstillet, og Italien er på den anden ende i forsøget på at inddæmme spredningen af coronavirus, som har ramt støvlelandet hårdt.

Det betyder, at Napolis næste kamp først er i næste uge, når de på udebane skal møde Barcelona i den anden ottendedelsfinale i Champions League. Det første opgør endte med 1-1.

Over 10.000 er smittede og over 600 er døde af coronavirus i Italien allerede, og i Napoli tager man ingen chancer for at holde truppen - såvel som alle andre medarbejdere - friske til kampen om at nå kvartfinalerne i den store turnering.

Mere præcist er der ifølge Marca blevet indført følgende syv specifikke regler for at undgå at blive smittet.

1. Undgå at forlade hjemmet

Da dele af Italien allerede er hårdt ramt af coronavirus, har Napoli opfordret spilerne til ikke at forlade hjemmet. De må dog gerne køre til og fra træning, men helst heller ikke andet for at undgå mulig smittefare.

2. Spis ikke ude

Det er forbudt for Napoli-spillerne at gå ud og spise på restaurant. Det er både for at undgå, at spillernes mad skifter hænder, og så spillerne ikke spiser noget tvivlsomt - og selvfølgelig også for at undgå for meget menneskelig kontakt.

3. Styrketræning i under to timer

Holdets medicinske stab har opfordret holdets træner, Gennaro Gattuso, til ikke at lade sine spillerne styrketræne i over to timer ad gangen i øjeblikket.

4. Bad i små grupper efter træning

Efter træning skal spillerne bade i mindre grupper, i stedet for at alle involverede stiller sig ind under bruserne mere eller mindre på samme tid.

5. Ingen fællesspisning

Det er rutine i Napoli, at spillerne spiser sammen i klubben efter endt træning, men grundet de nye omstændigheder er fællesspisning helt blevet aflyst i klubben.

6. Forlad træningsanlægget hurtigst muligt

Da det alligevel ikke længere er tilladt at spise sammen, er spillerne blevet bedt om at forlade træningsanlægget hurtigst muligt efter træning. Tiltag er lavet i forsøget på at have så få spillere samlet på samme tid som muligt, og for også at minimere smittefaren for samtlige ansatte i klubben.

7. Hold ikke møder

Et påbud fra de italienske myndigheder lyder, at man ikke skal holde fysiske møder. Dette efterlever Napoli, der i øjeblikket afvikler alle møder som videokonferencer eller bare per telefon.