Coronavirus

Rooney raser over forbund: - Vi bliver behandlet som forsøgsdyr

Wayne Rooney vil "aldrig tilgive" myndighederne, hvis han ender med at smitte sin familie.

Ligesom så mange andre europæiske lande bliver der ikke spillet fodbold på øverste niveau i England i denne weekend.

Udbredelsen af coronavirus i Europa har lagt store dele af sportens verden ned - heriblandt de fire bedste engelske fodboldrækker, der tidligst vender tilbage 3. april.

Jeg vil aldrig tilgive myndighederne

Wayne Rooney

Men der gik for lang tid, inden det engelske fodboldforbund, FA, og Premier League-organisationen besluttede sig for at sætte det hele på pause. Det mener Wayne Rooney, der er spillende træner i Derby County.

- For spillerne, staben og familierne har det været en frygtelig uge, siger den tidligere Manchester United-anfører til BBC.

En træner og spiller nåede at blive smittet inden beslutning

Fredag blev den endelige beslutning om at sætte sæsonen på standby i Englands fire bedste rækker truffet. Men det skete først, da Arsenals manager, Mikel Arteta, og Chelsea-spilleren Callum Hodson Odoi begge var blevet testet positive dagen forinden.

- Efter et krisemøde blev den rigtige beslutning truffet - men indtil da har det føltes som om, at fodboldspillere i England blev behandlet som marsvin.

- Hvis nogen fra min familie bliver smittet gennem mig, fordi jeg blev tvunget til at spille, da det ikke var sikkert, og de bliver alvorligt syge, så er jeg nødt til at overveje, om jeg nogensinde skal spille igen. Jeg vil aldrig tilgive myndighederne, siger Wayne Rooney.

Premier League var sammen med Bundesligaen de sidste store ligaer i Europa til at udsætte de kommende runder. Forinden havde både Serie A, La Liga og den franske Ligue 1 sat sæsonen på pause.

Wayne Rooney og Derby County, der til daglig spiller i Championsship, der er den næstbedste række i England, var senest i aktion søndag 8. marts, hvor de vandt 3-0 over Blackburn.