Coronavirus

Officielt: EM bliver udsat til 2021

Sommerens fodboldfest på tværs af Europa er udskudt til 11. juni til næste år.

Der har været mange indikationer, og tirsdag blev det en realitet.

Ved et krisemøde har Det europæiske fodboldforbund (UEFA) besluttet at udskyde sommerens EM i fodbold til næste år. Det bekræfter DBU i en pressemeddelelse.

- Vi står i en historisk krise i Danmark og i det meste af Europa, som selvfølgelig også påvirker fodbold og anden idræt. Vi bakker fuldstændigt op om regeringen og myndighedernes tiltag den sidste tid og har derfor også truffet de fornødne tiltag i fodboldens verden.

- Derfor må vi også erkende, at det vil være uansvarligt at afvikle en EM-slutrunde med tusindvis af fans, der rejser på tværs af landegrænser og holder fodboldfest både på og udenfor stadions. Det er et spørgsmål om safety first, og at folkesundhed til enhver tid er vigtigere end fodbold. Derfor er vi helt enige i UEFA’s beslutning og er tilfredse med, at der er en afklaring for både landshold og klubber, siger DBU’s formand, Jesper Møller.

Krisemøde tirsdag

Jesper Møller kommer direkte fra et krisemøde afholdt af UEFA. Et møde, der begyndte klokken 10.

Her deltog UEFA's 55 lande.

Sommerens EM skulle have været afviklet fra 12. juni til 12. juli og skulle for første gang afholdes i tolv forskellige storbyer på tværs af Europa.

Blandt andet skulle det danske landshold have spillet alle tre hjemmekampe i gruppespillet i Parken i København, hvor en af turneringens ottendedelsfinaler også skulle spilles.

DBU tilføjer, at de opfordrer alle fans med billet til kampe til at holde sig orienteret på UEFA's hjemmeside for informationer om indkøbte billetter.