Coronavirus

Minister sætter dato på, hvornår Eriksen og Serie A kan starte igen

Christian Eriksen har ikke været i aktion for Inter siden starten af marts. Stoyan Nenov / Ritzau Scanpix

Først senere vil det blive besluttet, om Serie A-kampe skal spilles med eller uden tilskuere, når ligaen starter igen.

Den italienske sportsminister, Vincenzo Spadafora, kommer nu fodboldfans med abstinenser i møde.

Selvom ventetiden fortsat bliver lang, sætter han nemlig dato på den første mulige Serie A-kamp, efter ligaen blev suspenderet på grund af Covid-19 i tidligere i marts.

- Jeg tror, at Serie A kan starte igen den 3. maj. Til den tid må vi så se på, om kampene skal spilles bag lukkede døre eller med tilskuere, siger han, ifølge Football Italia.

Ingen andre europæiske myndigheder har endnu vovet at sætte dato på, hvornår fodbold - såvel som alle andre sportsgrene - kan starte op igen.

Jens Stryger: Fodbold er ikke alt

Nyheden vækker glæde hos Udinese-danskeren Jens Stryger Larsen, der dog ikke vægter fodboldkampe højest netop nu.

- Jeg håber, vi kommer i gang hurtigst muligt, men det er svært at sætte tid på noget i øjeblikket, siger han til TV 2 SPORT.

- Fodbold er ikke alt lige nu, for folks helbred er langt vigtigere. Så jeg prøver bare at holde mig i gang hjemme, og så håber jeg på gode nyheder.

Udinese-spillerne har ikke trænet sammen siden onsdag i sidste uge, og derfor er det lige så længe siden, landsholdsspilleren senest forlod sit hjem.

Italien var det første land i Europa til at melde om udbredt smitte med den nye coronavirus, og landet er blandt de absolut hårdest ramte i verden.

- Når man kigger ud, er der ingen mennesker. Slet ikke efter klokken seks, når supermarkederne og apotekerne lukker. Vi må ikke engang forlade byen i bil, fortæller han.

Onsdag er over 31.000 smittede, mens over 2.500 er døde af virussen.

Italiensk sport får økonomisk hjælp

Italienske myndigheder hjælper i øjeblikket sportsverdenen økonomisk i håbet om at gøre det lettere at komme i omdrejninger igen, når smitten på et tidspunkt tillader det.

ifølge sportsminister Vincenzo Spadafora er der konkret hjælp på plads for det næste seks uger.

- Frem til 30. maj har vi annulleret skatteindbetalinger for alle sportsforbund og alle andre aktører indenfor sport.

- Vi har annulleret husleje på statsejede bygninger, og vi har givet penge til titusindvis af personer og mindre firmaer indenfor sportens verden, siger han.