Coronavirus

Spillere og trænere opgiver løn for at hjælpe tysk topklub

I Borussia Mönchengladbach har spillere, trænere og direktører besluttet at afgive en del af deres løn for at hjælpe klubben gennem coronakrisen.

Fodboldspillerne hos Borussia Mönchengladbach ved, hvordan det er at savne fællesskabet. Noget mange, uanset profession, kan relatere til i disse dage, hvor isolation er et nødvendigt middel mod målet.

Den seneste kamp i Bundesligaen var Mönchengladbachs hjemmekamp mod FC Köln. På et mennesketomt stadion vandt værterne 2-1, men der var ingen tilskuere at dele glæden med.

I fremtiden håber spillerne, at de igen kan fejre sejre med de trofaste fans. Så for at hjælpe klubben i den øjeblikkelige coronakrise, der ud over sundhedsvæsener, stater og almene borgere også presser professionelle sportsforeninger på økonomien; så har spillerne frivilligt valgt at opgive en del af deres løn.

Det offentliggjorde klubbens sportsdirektør på et pressemøde torsdag:

- Jeg er meget stolt af drengene. De sender et klart signal: Vi står sammen i Gladbach – i gode og dårlige tider, siger Max Eberl.

- De vil give noget tilbage til klubben og derfor også til alle de fans, der støtter os. Trænerstaben er gået med på den, ligesom det er tilfældet for vores direktører,

Hvor meget af lønnen og i hvor mange måneder er endnu ikke besluttet. Men ifølge den tyske avis Rheinische Post, kan klubben spare over en million euro - svarende til syv millioner kroner - i løn per måned.

Borussia Mönchengladbach ligger aktuelt nummer fire i Bundesligaen. På andenpladsen er Borussia Dortmund placeret, og her er de anigveligt også klar til at opgive noget af lønnen på ledelsesgangene.

Klubbens præsident, Hans-Joachim Watzke, er klar til at opgive en 1/3 af sin løn, ifølge Kicker.