Coronavirus

Barcelona-legende forudser svær pause for Braithwaite: - Risikerer at blive glemt

Den tidligere FC Barcelona-stjerne, Rivaldo, ser den nuværende pause i La Liga som særdeles problematisk for Martin Braithwaite.

Fodbolden er gået i dvale. Sat på pause. Lukket og slukket.

Som følge af coronavirus er al fodbold i Europa midlertidigt suspenderet, og lige nu ved ingen, hvornår bolden kan rulle igen.

En fodboldverden på standby medfører problemer og udfordringer for snart sagt alle parter i branchen. Og for enkelte spillere kan den ufrivillige pause fra træning og kamp have større konsekvenser end som så.

Én af dem er den danske FC Barcelona-spiller, Martin Braithwaite. I hvert fald hvis man spørger den brasilianske Barca-legende, Rivaldo.

- Pausen i La Liga er ikke gavnlig for hans karriere, fordi han får mindre tid til at konsolidere sig på holdet.

- Han kom til klubben for at erstatte Luis Suárez og Ousmane Dembélé, og han har brug for flere muligheder snart for at overbevise sin nye træner og fansene.

Sådan skriver Rivaldo i en klumme hos Betfair. Brasilianeren, der i dag er 47 år gammel, spillede selv i FC Barcelona fra 1997-2002, hvor han nåede over 150 kampe.

Får aldrig samme chance

Set udefra er alle afkroge af fodboldverdenen i knæ. Men den enes død, den andens brød.

For mens Martin Braithwaite har travlt med at komme tilbage på fodboldbanen, så giver pausen de skadede spillere i FC Barcelona ekstra tid til at genoptræne og nærme sig holdet.

- Hvis ikke Braithwaite kommer til at spille regelmæssigt i løbet af de næste par måneder, så kan han risikere at blive glemt, da bedre spillere vil komme ind på holdet. Han får aldrig samme chance for at spille en vigtig rolle i Barcelona-truppen, som han har lige nu.

- Især fordi Luis Suárez får bedre tid til at komme sig, og i næste sæson kommer Coutinho (udlejet til Bayern, red.) måske også til at kæmpe med om en plads i startopstillingen, skriver Rivaldo i sin klumme.

Brasilianeren skriver også, at den nytilkomne dansker ellers lige så ud til at have bidt sig fast i holdet, da La Liga blev suspenderet.

Martin Braithwaite har indtil nu spillet tre kampe for mægtige FC Barcelona. I sin debut mod Eibar i slutningen af februar fik danskeren de sidste 18 minutter på banen, inden han den 1. marts blev skiftet ind i El Clasico mod Real Madrid med 21 minutters spilletid til følge.

Den 7. marts spillede Martin Braithwaite næsten hele kampen, da FC Barcelona besejrede Real Sociedad i det, der blev den sidste kamp inden udbruddet af coronavirus.

Det vides endnu ikke, hvornår La Liga genoptages.