Coronavirus

Dansker missede søns fødsel, da Italien lukkede ned

Stramme regler om karantæne og lukkede grænser betød, at fodboldspilleren Matti Lund Nielsen ikke kunne komme hjem til sin søns fødsel i Danmark.

Fra familiens hjem i Reggio Calabria i Italien forsøger den tidligere OB-spiller Matti Lund Nielsen at holde træningen ved lige. Både altanen og lejlighedskompleksets cirka 50 meter lange indkørsel tages i brug. For formen skal være i orden, når det igen bliver muligt at spille fodbold.

Og han har god tid, Reggina-spilleren, for mens hans kone og parrets treårige datter for flere uger siden tog tilbage til Danmark, sidder han nu alene tilbage i Italien. I karantæne. For landet, der er et af de hårdest ramte af coronavirussen, har valgt at lukke ned.

Fuldstændig ned.

Selv om hele situationen er uheldig, og det har været rigtig dårlig timing, så trøster jeg mig med, at alt er gået fint, og at både min kone og søn har det godt

Matti Lund Nielsen

Det mærkede Matti Lund Nielsen for alvor konsekvensen af, da det pludselig ikke længere var muligt at komme til Danmark, da konen, Cathrine, gik i fødsel og fødte sønnen Albert.

- Det gør rigtig ondt, at jeg ikke har kunnet være der for min familie, men den situation som vi står i lige nu er forfærdelig for mange, og derfor er vi også nødt til at acceptere de regler, der er.

- Jeg har verdens sejeste kone. Fødslen gik rigtig hurtigt, og jeg nåede knapt nok at vide, at hun var gået i fødsel, før hun ringede og fortalte mig, at jeg var blevet far igen, fortæller en tydelig stolt Matti Lund Nielsen til TV 2 SPORT.

Det er nu en uge siden, at familien blev et medlem rigere, alligevel har Matti Lund Nielsen fortsat kun set sin søn på billeder og via Facetime.

- Selv om hele situationen er uheldig, og det har været rigtig dårlig timing, så trøster jeg mig med, at alt er gået fint, og at både min kone og søn har det godt.

- Lige nu er de i trygge hænder hos vores familie i Danmark, og jeg er enormt taknemmelig over, at de er trådt til på den måde, når jeg nu ikke selv kunne være der, fortæller fodboldspilleren, der forsøger at følge med i familiens hverdag, så meget som det er muligt, når man sidder flere tusinde kilometer derfra.

Al sport lukket ned

I starten af det nye år skiftede midtbanespilleren norske Sarpsborg FF ud med italienske Reggina, der kæmper for at spille sig op i den næstbedste række Serie B. Planen ser lige nu ud til at lykkes, og med en sejr i holdets seneste opgør den 8. marts indtager de førstepladsen i tabellen.

Men meget er sket, siden mandskabet sidste gang forlod omklædningsrummet, og mens al sport i Italien ligger fuldstændig stille, er det endnu ikke til at sige, om fodboldspillerne igen får lov at komme i aktion, når den oprindelige skæringsdato for suspensionen udløber den 3. april.

Indtil da står den på selvtræning på altanen og i indkørslen for Matti Lund Nielsen.

- Min hverdag hernede forløber efter omstændighederne rigtig fint. Jeg træner, og så har jeg mit historiestudie, som jeg bruger meget af min tid på. Det er med at få det bedste ud af det og gøre, hvad man kan for at støtte op om de tiltag, som der er taget – for de er jo altså ikke taget for sjov.

Uvist, hvornår han kan se sin nyfødte søn

Mens sundhedssituationen i Italien lige nu er yderst kritisk, og mange tusinde borgere er ramt af den covid-19-virus, der hærger i store dele af verden, er det tydeligt for den danske fodboldspiller, at de lokale tager situationen yderst alvorlig, og at alle gør, hvad de kan i en ellers presset hverdag

- Folkestemningen er ligesom, at vi alle står sammen for at komme ud af det her bedst muligt. Og at vi prøver at bekæmpe den her virus i fællesskab. Det betyder så også, at vi ikke går uden for en dør, men i stedet bliver hjemme. Og det er helt okay situationen taget i betragtning.

Ingen ved endnu, hvornår corona-krisens stejle kurve begynder at vise tegn på bedring. Og derfor er der heller ingen dato for, hvornår Matti Lund Nielsen får lov at møde sin nyfødte søn for første gang.

Der kan gå en uge, men der kan også gå to eller tre. Ingen kan give et svar.

- Jeg er selvfølgelig enormt ivrig efter, at der kommer til at ske noget, og lige så snart situationen bliver bedre, vil jeg gøre alt for at se min søn. Det kribler i mig, hver gang jeg ser ham på Facetime, og jeg håber, at den her situation går over hurtigst muligt. Dels fordi det så betyder, at folk har fået det bedre og så selvfølgelig også, fordi jeg glæder mig til at se min familie.