Fodbold

Konkurrence til Braithwaite - Suarez klar, når ligaen starter igen

Luis Suarez har scoret tredjeflest mål i Barcelonas historie.  Albert Gea / Ritzau Scanpix

Luis Suarez bliver klar til at udfordre blandt andre Martin Braithwaite i Barcelonas angreb, når sæsonen genoptage, da han snart er sin skade kvit.

2020 startede skidt for Luis Suarez, der blev skadet i knæet i januar, og som følge af en operation kunne se frem til fire måneders pause.

Siden er der spået i, om Barcelona-stjernen kunne nå at gøre comeback før sæsonen slutter, og det spørgsmål er der nu fundet svar på.

Saurez meddeler nemlig selv, at hans genoptræning er gået så godt, at han tilslutter sig truppen, når La Liga-sæsonen - der nu er suspenderet på grund af coronavirus - engang genoptages. Seneste nyt på den front er 12. april.

- Det var hele tiden målet at komme tilbage hurtigere end ventet. Lægen har hele tiden sagt, at det går godt, og det har givet mig håb om at spille igen hurtigst muligt. Forskellen er nu, at jeg er med, når holdet vender tilbage, siger Suarez til Marca med henvisning til, at Barcelona-spillerne har indstillet træningen, da der uanset ikke er kampe i weekenderne.

Oprindeligt lød det, at angriberen ville vende tilbage før sæsonens sidste kampe i maj, men den nuværende suspendering af ligaen betyder, at han altså nu kan tage del i de sidste 11 ligakampe.

Udfordret af coronavirus

Som stort set alle andre sportsfolk - og folk generelt - er Luis Suarez hver dag påvirket myndighedernes restriktioner i forsøget på at inddæmme spredningen af coronavirus.

Landet er hårdt ramt og har senest indført udgangsforbud.

- Jeg har tæt kontakt med vores fysioterapeut hele vejen igennem omkring de øvelser, jeg har lavet hver dag.

- Vi har været nødt til at tilpasse genoptræningen til de maskiner og muligheder, jeg har derhjemme. Særligt i forhold til musklerne i låret, som er fokusområdet lige nu, siger Suarez.

Nyheden om stjernen comeback spæder til konkurrencen i Barcelonas angreb, hvor Martin Braithwaite i februar blev hentet ind som en erstatning for Suarez.