Fodbold

Danmarks dyreste øjner EM-startplads efter Hareide-exit og udskydelse

23-årige Joachim Andersen spiller til daglig i franske Lyon. Han må forventes at være blandt de spillere, der skal tegne landsholdets fremtid.

Imens fans med abstinenser efter fodboldkampe højst sandsynligt begræder udskydelsen af sommerens EM til 2021, kan flere internationale stjerner formentlig drage fordel af beslutningen.

Også herhjemme render en ung knægt nu rundt med en endnu større drøm. Joachim Andersen, der inden denne sæson blev Danmarks dyreste fodboldspiller i en rekordhandel, ser nemlig muligheden for, at han kan komme mere i spil til det EM, der også skal afvikles i Danmark.

Der kommer også en ny træner, som måske kigger med nye øjne

Joachim Andersen

Det fortæller han til Ekstra Bladet i et interview, hvor han også kommer ind på, at han - ligesom mange andre danske sportstjerner - er flygtet ud af Frankrig og det lockdown, der lige nu præger landet. Midt i hjemmetræningen er han dog ikke i tvivl om, hvorvidt EM-aflysningen gør hans situation værre eller bedre.

- Altså jeg tror på, jeg var kommet med uanset hvad. Men det er klart, at jeg også får et år mere til at spille mig tættere på startelleveren. Der kommer også en ny træner, som måske kigger med nye øjne. Det er da også spændende at se, hvad han tænker, så på den måde er det fint nok for mig, siger Andersen til EB.

Sagen er nemlig den, at det historiske EM, der skal spilles i 12 forskellige lande i Europa - deriblandt Danmark, nu begynder i juni 2021. Dermed får den nuværende landstræner, norske Åge Hareide, heller ikke det punktum, han havde håbet på, da kontrakten med DBU udløber til sommer.

I stedet overtager Kasper Hjulmand roret, og så er det store spørgsmål for Lyon-danskeren, hvem den nye landstræner foretrækker i midterforsvaret om et år. Indtil videre har Joachim Andersen blot fået en enkelt landskamp på CV'et, da han i oktober 2019 fik syv minutter på banen i en venskabskamp mod Luxembourg, og ellers har Hareide foretrukket andre konstellationer.

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft har allerede åbnet for, at det ekstra år kan gavne danske stjerner som Simon Kjær, Thomas Delaney og Christian Eriksen, der har døjet med skader og manglende spilletid i denne sæson.

Samtidig er Toft heller ikke i tvivl om, at nye og unge kræfter står på spring til en endnu større rolle ved EM.

- Der er yngre spillere at tage af for Hjulmand: Joachim Andersen, Christian Nørgaard, Robert Skov og en håndfuld til bruttotruppen med U21-erfaring. Og så er der formentlig stadig mere i Pierre-Emile Højbjerg, Andreas Cornelius og Kasper Dolberg, lyder analysen fra Flemming Toft.

Herunder kan du se en liste med syv markante spillere, der kan få gavn af EM-udsættelsen:

Fodboldspillere, som har gavn af EM-udsættelse

 1. Eden Hazard, Belgien

  Belgiens stjernespiller Eden Hazard har haft et skadesplaget 2020 hos Real Madrid.

  I den spanske kongeklub har han blot spillet i 10 af de 27 ligakampe. Først var der en muskelskade, så et mindre brud i foden og senest i februar pådrog Hazard sig et brud på underbenet. En skade, der formentlig ville holde ham ude af kampe indtil juni.

  29-årige Hazards kampform ville derfor formentlig være ganske mangelfuld ved et EM til sommer. Men nu med en sæson mere - og forhåbentligt færre skader - så kan han og Belgien drage fordel af det ved Europamesterskaberne i 2021, hvor de som bekendt deler indledende pulje med Danmark.

 2. Memphis Depay, Holland

  For en anden offensivspiller fra Benelux har sæsonen 2019/2020 ej heller budt på mange kampe.

  Hollandske Memphis Depay er i øjeblikket ukampdygtig på grund af en korsbåndsskade, der vil holde ham væk fra fodbold indtil juli.

  Derfor ville 'Oranje' nok savne ham, hvis EM stadig var i juni 2020, akkurat som Olympique Lyon har gjort i mange måneder. Men nu har 26-årige Depay god tid til at komme sig, komme tilbage i målform og bidrage til Holland ved mesterskaberne næste sommer. Derudover kan Tottenhams Steven Bergwijn også nå at få styr på sin ankelskade.

 3. Harry Kane og Marcus Rashford, England

  Presset er altid enormt på det engelske fodboldlandshold, og det havde unægteligt været endnu vanskelige for Gareth Soutgates udvalgte, hvis landsholdet skulle undvære angriberne Harry Kane og Marcus Rashford til EM.

  Eller blot at målscorerne fra henholdsvis Tottenham og Manchester United kom til mesterskaberne et stykke fra topformen. For der har været tvivl om, hvad det vil betyde for 26-årige Harry Kane og fire år yngre Marcus Rashford, at flere måneder af deres forår er gået med at pleje henholdsvis en overrevet lårmuskel og en rygsskade.

  Ikke mindst den engelske landsholdsanførers mål er essentielle for England. Ved VM i 2018 scorede Kane seks gange - svarende til 50% af 'Three Lions' mål ved den turnering.

 4. Niklas Süle, Tyskland

  Med små 100 kilo fordelt på 195 centimeter giver det god mening, at Niklas Süle er vokset op i lufthavnsbyen Frankfurt.

  Til dagligt er det dog ikke hjembyen, men storklubben Bayern München, der har glæde af midterforsvarerens styrke og størrelse i luftrummet. Dog ikke i øjeblikket.

  24-årige Süle er nemlig korsbåndsskadet og forventes først at få comeback i maj. Mulighederne for at spille sig helt ind i landsholdsvarmen inden EM vil derfor være begrænsede for den store forsvarsspiller, hvis mesterskaberne ikke var blevet rykket på grund af coronavirussen.

 5. Ousmane Dembélé, Frankrig

  Da blandt andre Ousmane Dembélé blev langtidsskadet i FC Barcelona, hentede den storklubben danske Martin Braithwaite til. Den franske wing er spilleren på denne liste med færrest kampe i denne sæson.

  Tilbagevendende muskelskader fik i sidste ende 22-årige Dembélé til at vælge at blive opereret, hvilket som minimum holder ham fra banen resten af denne sæson.

  Men næste sæson - og dermed næste sommer til EM - er han igen klar til at løbe om kap med diverse forsvarsspillere for både de rød- og blåstribede samt på landsholdet for 'Les Bleus'.

 6. Nicolò Zaniolo, Italien

  Til sommer fejrer han sin 21 års fødselsdag, og den fejring kunne meget vel have indeholdt en smule fjernsynskiggeri for Nicolò Zaniolo, hvis EM ikke var blevet rykket.

  For 2. juli var det planen, at mesterskaberne stadig var i gang, og der kunne Italien nok godt have været med i de afgørende kampe. Men det havde i så fald været uden AS Romas stortalent.

  Zaniolo er nemlig til den tid stadig i gang med sin genoptræning efter en korsbåndsskade og spiller først kampe i den nye sæson. Så bliver det spændende om den høje midtbanespiller kan kæmpe sig ind blandt landstrænerens udvalgte til EM i 2021.

Kilde i forhold til skadeslængde: Transfermarkt.com