Fodbold

Lazio i kovending efter kritik om planlagt træning

Ciro Immobile og resten af Lazio-truppen skal alligevel ikke starte træningen op igen mandag. Filippo Monteforte / Ritzau Scanpix

Den italienske spillerforening og en klubpræsident har kritiseret Lazios plan om at træne i den kommende uge. Nu er træningen blevet udsat.

Topholdet Lazio havde planlagt at genoptage holdets træning mandag efter godt over en uges pause på grund af coronavirus.

Men Serie A-klubben er søndagen forinden kommet på andre tanker efter kritik fra flere kanter indenfor italiensk fodbold.

- Jeg ved ikke, hvad der sker hovedet på dem, der tænker på at opnå en fordel ved at lade spillerne træne, udtalte den italienske spillerforenings formand, Damiano Tommasi tidligere på ugen, og han bakkes op af præsidenten for fodboldklubben Torino, Urbano Cairo.

- Når jeg tænker tilbage på klubbernes møde den 10. marts, var der stadig nogle, der talte om træning og at komme i kamp igen. Det er klart, at vi har mistet tid, men nu er den slags snak jo som fra en anden planet, siger han, ifølge Football Italia.

Og nu har Lazio altså taget konsekvensen, udtrykt i en enkelt og kort sætning på klubbens hjemmeside.

- Den genoptagede træning, der tidligere var sat til at starte mandag den 23. marts, er blevet udsat til en endnu ukendt dato, lyder det.

Napoli har oplyst, man vil genoptage træningen på onsdag.

Seneste officielle melding om, hvornår Serie A bliver genoptaget, er 3. april, men den dato ser allerede ud til ikke at holde stik. Med tolv kampe tilbage er Lazio nummer to.

Målt på registrerede dødstal er Italien det hårdest ramte land i verden af coronavirus med næsten 5.000 døde ved seneste opgørelse.