Coronavirus

EM-medarbejdere fyret - DBU sender over 70 ansatte hjem

DBU-direktør Jakob Jensen. Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

DBU tager konsekvensen af udbruddet af coronavirus, og det går ud over adskillige ansatte i fodboldunionen.

Coronakrisen kan også mærkes i Dansk Boldspil-Union (DBU), som mandag meddeler, at der er blevet fyret godt 30 i EM-sekretariatet, mens over 70 ansatte i unionen sendes hjem.

Med udsættelsen af EM i 2020 til sommeren 2021 er der ikke behov for samme bemanding de næste mange måneder, forklarer DBU i pressemeddelelsen.

Derfor blev godt 30 medarbejdere i EURO 2020-sekretariatet i sidste uge opsagt som konsekvens af beslutningen, der blev truffet af det europæiske fodboldforbund (UEFA) 17. marts.

Størstedelen af dem var ansat direkte af UEFA og alle har fået besked på, at de potentielt kan blive ansat igen på et senere tidspunkt, fortæller Lene Kryger, direktør for EURO 2020 i København.

- Vi har opbygget en stor bemanding til at stå for de fire kampe i EURO 2020. Med udsættelsen af det hele i et år, er der ikke behov for alle, og det er derfor naturligt, at vi må reducere bemandingen væsentligt.

- Vi håber, at vi skal være EM-vært næste år - og at vi så får muligheden for at sætte samme stærke hold igen, siger hun til unionens hjemmeside.

Dermed er der ti medarbejdere tilbage i EM-sekretariatet til at sørge for det forestående arbejde med at afklare, om København skal være EM-vært i juni 2021. Denne beslutning ventes afklaret i løbet af foråret.

De hjemsendte tæller landstrænere for U-hold

De over 70 hjemsendte i DBU omfatter administrative medarbejdere og mellemledere samt landsholdskoordinatorer og landstrænere for en række ungdomslandshold.

DBU-ledelsen besluttede 12. marts at "lukke dansk fodbold ned" og suspendere alle kampe - både i bredden og i de bedste fodboldrækker. Samtidig er landskampe for både herrelandsholdet, kvindelandsholdet og alle ungdomslandshold aflyst i marts og april.

De mange aflysninger medfører økonomiske tab i DBU, fortæller Jakob Jensen, der er administrerende direktør.

- Danmark er ramt af en historisk krise, der rammer både sundhedstilstanden, men også økonomien i de fleste virksomheder og organisationer. Det gælder også i DBU, hvor vi mister indtægter fra landskampe, kurser og andre indtægtskilder, siger han.

- I DBU ønsker vi at beskytte medarbejderne og vores samlede økonomi i stedet for afskedigelser. Derfor har vi i dag besluttet at sende flere end 70 medarbejdere hjem. Det gør vi for at passe på medarbejderne, på DBU og på dansk fodbold, så vi står stærkest på den anden side af krisen, siger han.

De flere end 70 DBU-medarbejdere er sendt hjem med virkning fra tirsdag 24. marts.