Fodbold

Braithwaite bad sine børn om at holde på den store hemmelighed i skolen

Braithwaite bliver præsenteret på Camp Nou. Nacho Doce / Ritzau Scanpix

Inden skiftet til Barcelona blev officielt, måtte Martin Braithwaite sikre sig, at hans børn ikke fortalte noget til skolekammeraterne.

Martin Braithwaite tog fusen på stort set hele fodboldeuropa, da han skrev under på en kontrakt med mægtige FC Barcelona.

I dagene op til det store skifte tog rygterne til i medierne. Derfor blev den danske landsholdsspiller nødt til at tage sin forholdsregler, så der ikke kom noget konkret ud fra Braithwaite-lejren.

Det fortæller den danske Barcelona-spiller i et stort interview med Soccerbible.

- Jeg var nødt til at bede mine børn om ikke at sige noget om transferen til Barca i skolen, fordi det ikke var blevet annonceret endnu.

- Jeg kan huske, at jeg sagde til dem, at "i morgen i skolen vil jeres klassekammerater måske stille jer en masse spørgsmål om mig, så jeg vil lige fortælle jer, hvordan det hele hænger sammen".

Og det var ikke kun børnene, der skulle holde på en hemmelighed. Det gjorde hovedpersonen også selv over for sin partner.

Braithwaites kone var nemlig gravid, da transferforhandlingerne stod på. Og da den hurtige angriber ikke ville give sin kone alt for meget at tænke over, fik hun først beskeden om den store handel tre dage før, den blev underskrevet.

Nu har Braithwaite til gengæld god tid til at tale om, hvad der skete tidligere på året. På grund af corona-pandemien må han holde sig hjemme, og i interviewet med Soccerbible fortæller Braithwaite blandt andet også, at han lige nu bruger tiden på at studere en masse om fodboldspillet i Barcelona, og at han for nyligt brugte fem-seks timer på at samle et løbebånd i sit hjem.

Martin Braithwaite fik sine første minutter for FC Barcelona i anden halvleg mod Eibar. Video: Louise Lind

God start i de rød-blå farver

Martin Braithwaites start i Barcelona-trøjen er lige nu sat i bero, da La Liga og resten af topfodbold i verden er suspenderet på grund af corona-pandemien.

En pause, der falder, mens det hele ellers gik så godt for danskeren.

Braithwaite har indtil videre spillet tre kampe for den spanske storklub. I sit først indhop var han involveret i to scoringer, da han fik 19 minutter i 5-0-sejren over Eibar.

De spanske medier var også fulde af roser over danskerens indhop i El Clasico, og da han fik sin startdebut mod Real Sociedad, toppede han en fanafstemning som kampens bedste spiller.

Selvom Braithwaite lige nu går glip af en masse kampe for sin nye klub, kan han glæde sig over, at hans kontrakt med FC Barcelona gælder helt frem til sommeren 2024.

Den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite fik 20 minutter i sin debut for FC Barcelona, og han lagde op til Lionel Messis fjerde mål i kampen. Video: Mathias Holmelin Eskelund Madsen