Fodbold

Kane åbner op for Tottenham-exit: Vi skal udvikle os

Harry Kane vil ikke slå fast, at hans fremtid absolut skal være i Tottenham. Ian Walton / Ritzau Scanpix

Den engelske angriber vil være en af de bedste spillere i verden. Hvis det betyder, at han skal forlade Tottenham, så gør han det.

Seks år har 26-årige Harry Kane tilbragt i Tottenham, og han er med anførerbindet på armen blevet et symbol på klubben.

Den høje angriber udnytter i øjeblikket corona-pausen til at komme tilbage fra en skade. Og han har et klart mål: Han vil udvikle sig og være en af verdens bedste.

Men hvis det betyder, at hans fremtiden er et andet sted end Tottenham, skifter han klub.

- Det er en af de ting, hvor jeg ikke kan sige ja, og jeg ikke kan sige nej. Jeg elsker Spurs, jeg vil altid elske Spurs. Men det er en af de ting, hvor jeg altid har sagt, at hvis jeg ikke føler, at vi udvikler os som hold eller er på vej i den rigtige retning, så er jeg ikke en, der bare bliver, siger han til Sky Sport.

- Jeg er en ambitiøs spiller, jeg vil forbedre mig, og jeg vil være en af topspillerne. Det afhænger af, hvad der sker på holdet, og hvordan vi udvikler os. Så det er ikke et endeligt; ’jeg kommer til at blive her for evigt’, men det er heller ikke det andet.

Vi har sagt i et par år nu, at vi har et fantastisk hold, men af en eller anden grund har vi ikke været i stand til at skaffe trofæer

Harry Kane

Har holdet til at vinde trofæer

Tottenham missede Champions League-trofæet, da de tabte til Liverpool i finalen i 2019, imens de også missede ligacuppen under den tidligere manager Mauricio Pochettino.

Den engelske angriber fortæller, at det har været hårdt at misse disse chancer – især når han ser på truppens kvalitet.

Han er dog optimistisk omkring, at der kommer forandring, nu hvor Jose Mourinho er blevet manager.

- Vi har sagt i et par år nu, at vi har et fantastisk hold, men af en eller anden grund har vi ikke været i stand til at skaffe trofæer. Når man ser på det udefra, så har vi holdet til at gøre det, siger han.

Premier League er ligesom resten af ligaerne rundt omkring i Europa suspenderet.

Det betyder, at Tottenham lige nu på er ottendepladsen med 41 point. Det er fire point fra femtepladsen, der giver en plads i Europa Leagues gruppespil.

Mourinho og Tottenham er ude af Champions League, efter de tabte 0-4 samlet til RB Leipzig i ottendedelsfinalen.