Naturligt for Braithwaite at gå ned i løn: - Vil gøre alt for klubben

For Martin Braithwaite er det helt naturligt, at spillerne i Barcelona er blevet skåret 70 procent i løn.

Der var - tilsyneladende - tovtrækkeri mellem Barcelona-spillerne og klubbens ledelse i forbindelse med lønnedskæringerne her under coronakrisen.

Men spørger man Barcelonas danske spiller, så virker det ikke til, at spillerne havde i overvejelserne at modstille sig klubben.

- Det er fint nok. Der er konsekvenser for alle i den her periode, så det handler om at stå sammen. Og det har vi også indset, at vi skal gøre. Det er vigtigt for klubben, at vi gør det, så det kommer helt naturligt. Vi vil gøre alt for at hjælpe klubben, siger Martin Braithwaite i Go’ Morgen Live på TV 2 tirsdag morgen.

Mandag offentliggjorde Lionel Messi, at spillerne havde sagt ja til at gå 70 procent ned i løn. Det gjorde han i et åbent brev, hvor han samtidig sendte en stikpille til ledelsen.

Her gav han udtryk for, at spillerne aldrig var i tvivl om, hvorvidt de ville gå ned i løn, hvorfor han var uforstående over for ledelsens håndtering. De havde nemlig flere gange ytret sig i negative toner i medierne.

Nu virker det da også til, at klubbens ledelse er blevet gode venner med spillerne igen, efter aftalen kom i hus.

Barcelona-præsidenten udtrykte sig i hvert fald i væsentligt mere positive ord mandag aften. Her fortalte han til spanske AS, at 'Messi sagde til mig, at lønnedskæringen skulle ske'.

'Der er nok frygt og negativitet i verden lige nu'

Årsagen til, at Barcelona-spillerne er gået 70 procent ned i løn, findes naturligvis i den igangværende sundhedeskrise.

Covid-19-epidemien hærger voldsomt i Spanien i øjeblikket, hvor knap 8000 personer har mistet livet som følge af virussen. Derfor er Braithwaite-familien - ligesom alle andre i Spanien - totalt isoleret i eget hjem.

- Det er lidt specielt at være fodboldspiller lige nu. Du kan ikke gøre det, du gerne vil gøre hver dag, og du er bare spærret inde i dit hus. Så det er meget specielt.

Derfor bliver tiden brugt på de ting, der normalt ikke er så meget tid til som professionel fodboldspiller.

- For mig så handler det lige nu om at tage sig af min familie og give dem en masse kærlighed og glæde. Der er nok frygt og negativitet i verden lige nu. Og den eneste måde, hvorpå jeg kan gøre det, er ved at lukke lidt ned for de spanske medier. Så jeg giver en masse kærlighed og god energi til min familie i den her tid.

Følger man danskeren på de sociale medier, har man da også kunne se, at størstedelen af tiden bliver brugt med børnene. Med god grund. Der er nemlig et fjerde barn på vej lige om hjørnet, da Braithwaites kone er højgravid.

Herunder kan man se én af Braithwaites videoer med sine børn på Instagram: