Coronavirus

Thorup ærgrer sig over skrivebordsafgørelse - men forstår beslutningen

Den danske Gent-træner Jess Thorup er på én gang ærgerlig over og enig i beslutningen om at stoppe den belgiske liga nu og her.

Jess Thorup er så godt som sikker på, at han og Gent tager andenpladsen i den belgiske liga.

Torsdag meldte ligaforeningen i vaffellandet ud, at ligaen grundet coronavirus ikke bliver færdigspillet, hvilket betyder, at det nuværende førerhold Club Brugge kåres som mester, mens Thorups Gent, som i øjeblikket ligger 15 point efter, ender som nummer to.

- Hvis vi ender som nummer to, er det en flot sæson. Så er det fantastisk. Så er det jo Champions League. Det kan vi selvfølgelig kun være tilfredse med, lyder den umiddelbare reaktion fra den danske træner.

- En turnering med ti finaler

Før sølvmedaljer til Thorup og kompagni reelt bliver udfaldet, skal beslutningen om at stoppe ligaen blåstemples af klubberne. Dette betragtes dog som en bagatel, da klubberne normalt følger hovedbestyrelsens beslutninger, forklarer Jess Thorup, som dog også er ærgerlig over, at ligaens slutspil ikke gennemføres.

- Vi har hele tiden stået som førsteudfordreren til Brugge, og vi har haft en rigtig fin sæson. Så jeg ville da godt have spillet ti kampe i playoff og set, om vi kunne have gjort noget. Jeg er i sporten for at spille kampe og ikke for, at tingene bliver afgjort på et skrivebord, siger han til TV 2 SPORT.

Sådan fungerer det belgiske slutspil

  • Top-6 mødes i det såkalte Playoff 1, hvor alle hold møder hinanden to gange.
  • Holdene indleder mesterskabsslutspillet med halvdelen af deres point fra turneringens første 30 kampe. Således ville Club Brugges 15-point forspring til Gent f.eks. være reduceret til 7.
  • Nummer 1 efter de ti spillerunder kåres som mester og får Champions League-kvalifikation med i hatten. Også nummer to får muligheden for en plads i Champions League, mens nummer tre skal spille Europa League. 

Den Belgiske liga er blevet afgjort på denne måde siden sæsonen 2009-2010.

- Det er klart, at Brugge er et godt stykke foran og i manges øjne ligner mestre, så det havde selvfølgelig været svært.

- Men der er noget specielt ved de playoffs. Det er en helt ny turnering med ti finaler og en helt anden intensitet. Men det er også klart, at det jo er, når det er med tilskuere og den virak, der er omkring. Så det ville have været en mærkelig fornemmelse at skulle spille det uden tilskuere, siger Thorup.

Den rigtige beslutning

Samtidig slår han fast, at hans tanker lige nu går til dem, der er berørt af corona-situationen, mens han også kan se det fornuftige i at stoppe ligaen nu:

- Har man vurderet, at det er for risikofyldt i forhold til at begynde for tidligt, fordi man skal nå at afvikle kampene inden en bestemt dato, så synes jeg, det er bedre allerede nu at sige: "Vi træffer en beslutning. Den er hård at træffe, men det er sådan, vi gør det. Vi venter til den nye sæson med at starte op, og det vil være med største sikkerhed for både spillernes og fansenes ve og vel".

- Så synes jeg et eller andet sted, det er den rigtige beslutning at træffe.

De seneste uger har Jess Thorup holdt træningen i gang med individuelle pas, hvor han har haft de enkelte spillere på tomandshånd, og sådan kommer det til at fortsætte, indtil den endelige afgørelse om 14 dage, hvorefter der formentlig kommer både vished og mulighed for at begynde forberedelser til en ny sæson.

- Jeg ser frem til næste sæson med stor overbevisning om, at vi kan gøre det godt. Vi vil gerne se, om vi kan spille med om titlen. Det skal være vores mål, for vi har store ambitioner, lyder det fra den danske Gent-træner.

- Vi har et godt hold, og hvis vi kan holde fast i den trup, vi har nu, kan vi blive endnu stærkere til næste sæson, og det bliver spændende.