Coronavirus

UEFA sætter deadline for CL og EL - åben for alternative løsninger

UEFAs præsident, Aleksander Ceferin, er åben for alternative løsninger i håbet om at få færdigspillet de europæiske turneringer.

Champions League og Europa League skal senest være afsluttet den 3. august.

Det siger præsidenten for det europæiske fodboldforbund (UEFA), Aleksander Ceferin, lørdag aften i et interview med det tyske medie ZDF ifølge Football-Italia.

I marts valgte forbundet at sætte samtlige kampe på pause grundet den aktuelle coronapandemi uden at sætte en dato på, hvornår de regner med at genoptage de to turneringer, der er nået til henholdsvis kvartfinalen og ottendedelsfinalen.

Men nu ligger det altså fast, at finalerne senest skal spilles den 3. august, hvis der skal findes en vinder.

- Det er en ekstraordinær situation, vi befinder os i, så vi er fleksible med dato og spilletidspunkter. Hvis krisen aftager tidligere, kan vi komme i gang hurtigere, siger Aleksander Ceferin.

Åben for alternative løsninger

Normalt spilles klubberne en hjemme- og udekamp i playoff-runderne i de to europæiske klubturneringer.

Men på grund af coronakrisen er man nu åben for at lave en alternativ struktur, hvis det kan betyde, at de kan få færdigspillet de to turneringer.

- Vi kan spille med den nuværende struktur eller med en struktur, hvor vi kun spiller én kamp på neutral grund, siger UEFA-præsidenten.

- Den eneste forkerte beslutning, vi kan tage lige nu, er at spille på en måde, hvor vi sætter spillernes, fansenes og dommernes helbred og sikkerhed i fare. Hvis vi spiller under sikre forhold, så ser jeg ikke noget problem, siger han videre.

Har allerede udskudt EM til 2021

Mulighederne for at få gennemført de europæiske turneringer er blevet større, efter at UEFA i slutningen af marts endegyldigt valgte at udskyde sommerens EM-slutrunde til 2021.

Derudover er OL i Tokyo ligeledes udskudt til næste år.

Men UEFA får langt fra nogen fri kalender til at kunne planlægge de afgørende runder af Champions League og Europa League.

De europæiske topligaer som Serie A, Bundesligaen, La Liga og Premier League mangler fortsat at blive afgjort, og det er fortsat uvist, hvornår de kan blive genoptaget.

Fredag valgte Premier League at sætte ligaen på pause på ubestemt tid. Serie A har tidligere gjort det samme.