Coronavirus

Resten af Superliga-sæsonen bliver uden tilskuere

Divisionsforeningen vil fortsat have afviklet alle kampe i den indeværende sæson.

Det er efter regeringens udmelding mandag aften realistisk at gennemføre sæsonen og få afviklet samtlige kampe i Superligaen og 1. division - uden tilskuere på lægterne vel at mærke.

Det skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag. Her fremlægger Divisionsforeningen tre scenarier for, hvordan det kan lade sig gøre. Alle med opstart i maj.

I de tre scenarier bliver både Superligaen og den danske pokalturnering spillet færdig inden udgangen af juli.

I alle modellerne er der taget højde for, at klubberne skal have en kortere opstartsperiode, inden der tages hul på kampene.

Det er for at sikre, at spillerne er fysisk klar efter en periode med hjemmetræning eller slet ingen træning.

De tre scenarier for Superligaen ser ud som følger(Den udsatte kamp AGF-Randers FC spilles dog to dage tidligere end nedenstående datoer):

  • Scenarie 1: Start den 17. maj
  • Scenarie 2: Start den 24. maj
  • Scenarie 3: Start den 31. maj

- Myndighederne har lavet en plan for langsom genåbning af Danmark, og den plan indretter vi selvfølgelig den professionelle klubfodbold efter. Mange klubber har haft hjemsendt ansatte – både spillere og øvrigt personale.

- En del klubber er allerede begyndt med træning i mindre grupper. Det kommer gradvist til at blive forøget, og så kan vi forsvarligt begynde at afvikle kampe igen i anden halvdel af maj måned, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.

Divisionsforeningen oplyser yderligere i tirsdagens pressemeddelelse, at man regner med at begynde 2020/21-sæsonen i både Superligaen og 1. Division i begyndelsen af september - med tilskuere på lægterne.