Fodbold

FC Barcelona truer tidligere vicepræsident med retssag

FC Barcelonas bestyrelse med den tidligere vicepræsident Emili Rousaud længst ude til venstre i billedet. Josep Lago / Scanpix Denmark

FC Barcelona afviser alle anklager om korruption og truer nu klubbens tidligere vicepræsident med en retssag.

Der er heftig aktivitet i FC Barcelona, selv om der ikke bliver spillet fodbold for tiden. Bestyrelsen i den spanske storklub er blevet reduceret fra 19 til 13 medlemmer, og fredag har FC Barcelona udsendt en pressemeddelelse, hvor klubben tager afstand fra anklager om korruption.

- Set i lyset af de alvorlige og ubegrundede beskyldninger, der blev fremsat i morges af Hr. Emili Rousaud, tidligere vicepræsident i klubben, i forskellige medier, afviser FC Barcelona kategorisk enhver aktivitet, der kan kategoriseres som korruption og forbeholder sig ret til at tage de retlige skridt, der måtte være nødvendige, skriver klubben på sin hjemmeside.

Beskyldninger om mærkelig betaling

Emili Rousaud fremsatte fredag sine korruptionsanklager, da han udtalte, at han troede, at nogle havde haft fingrene i pengekassen i FC Barcelona.

- Jeg ved ikke, hvem det måtte være, men det tror jeg, sagde han ifølge Marca til den catalanske radiostation RAC1.

- Når du betaler en million euro (7,46 mio. kr.) for noget, der er 100.000 euro (746.000 kr.) værd, er det tydeligt, sagde Emili Rousaud.

Han henviser til, at FC Barcelonas præsident brugte en million euro på en kampagne på de sociale medier, der efterfølgende blev kendt i medierne som "Barcagate".

"Barcagate" var en afsløring, hvor præsident Bartomeu ifølge kritikerne angiveligt brugte et pr-selskab til at styrke sin egen position og samtidig sværtede blandt andre stjernerne Lionel Messi og Gerard Pique.

FC Barcelona skriver i sin pressemeddelelse fredag, at klubben allerede er i gang med at undersøge aktiviteterne i sagen om de sociale medier ved hjælp af en redegørelse fra et ekstern firma, PricewaterhouseCoopers (PwC), der ifølge klubben har fået stillet alt relevant information til rådighed, siden processen blev sat i gang.

Seks bestyrelsesmedlemmer er fortid i FC Barcelona

  • Emili Rousaud

  • Enrique Tombas

  • Silvio Elias

  • Josep Pont

  • Maria Teixidor

  • Jordi Calsamiglia

Reorganisering af bestyrelsen

Emili Rousaud var en af de i alt seks bestyrelsesmedlemmer, der torsdag valgte levere en fælles opsigelse fra FC Barcelona samt et afskedsbrev. Heri udtrykker de, at klubben står over for nogle udfordringer, som de ikke mener kan håndteres af de nuværende ledere.

FC Barcelona bekræfter bestyrelsesmedlemmernes fratræden, og klubben oplyser i sin pressemeddelelse, at den sker på baggrund af en omorganisering i bestyrelsen, der er blevet iværksat af præsident Josep Maria Bartomeu og vil blive færdiggjort de næste par dage.

- Reorganiseringen af bestyrelsen er et forsøg på at løse udfordringen i den sidste tid af mandatet på den bedst mulige måde med det formål at gennemføre de nødvendige foranstaltninger til forberedelse af klubbens fremtid og overvinde konsekvenserne af den folkesundhedskrise, der for øjeblikket er over os, skriver klubben blandt andet.

Der er præsidentvalg i FC Barcelona næste sommer.