Fodbold

Jonas Lössl ser britisk ministers udtalelse som hetz: - Det er uhørt

Jonas Lössl er utilfreds over, at Englands sundhedsminister har blandet sig i Premier League-spillernes lønninger. Tony Obrien / Ritzau Scanpix

Den danske målmand Jonas Lössl er ærgerlig over, at den britiske sundhedsminister har udtalt, at Premier Leagues spillere burde gå ned i løn.

Englands sundhedsminister, Matt Hancock, er blevet kritiseret fra flere fronter, siden han udtalte, at Premier Leagues spillere burde gå ned i løn for at bidrage til landet under coronakrisen.

Den danske Huddersfield-målmand Jonas Lössl, der er udlejet fra Everton, er også ærgerlig over udtalelsen.

- Jeg må ærligt sige, at jeg synes, at det er uhørt at lave sådan en udtalelse, som er en hetz direkte mod os, siger Jonas Lössl til Eurosport.

Han bakker op om Wayne Rooneys klumme i The Times, hvor den tidligere engelske landsholdsspiller også kritiserede udtalelserne og undrede sig over, hvorfor spillerlønningerne overhovedet blev til et tema i England på et af de daglige pressemøder fra sundhedsministeriet.

- Han skulle opdatere nationen med seneste nyt i den største krise i vores levetid. Hvorfor havde han spillernes lønninger i hovedet? Var han desperat efter at fjerne fokus fra regeringens håndtering af pandemien? Skrev Wayne Rooney.

Premier League-spillere har oprettet egen fond

Jonas Lössl mener heller ikke, at det giver mening at gå efter en meget specifik gruppe af lønmodtagere i det engelske samfund.

- Jeg synes ikke, at det hænger sammen at gå direkte efter en afgrænset del af det økonomiske system, som i forvejen er rigtig god for den engelske økonomi. Der har du nogle andre midler, du bruger som minister og som stat.

- Det er mig uforstående, at man ikke vælger at gå ind og justere på topskatten, hvis man gerne vil have fat i nogle ting, fordi på den måde får du fat i alle, fordi det er ikke kun fodboldspillere, der tjener mange penge, siger han til Eurosport.

Den danske målmand fortæller, at han tror, at alle spillere er meget villige til at hjælpe. Derfor har man også set, at spillerne er gået sammen for at hjælpe sundhedsvæsenet med økonomisk støtte. Premier League-spillerne har oprettet deres egen fond, der skal bidrage til det britiske sundhedssystem.

Kasper Schmeichel bakker også op om initiativet og har delt spillernes samlede udtalelse under hashtagget #PlayersTogether.

Engelsk fodbold er ligesom det meste af fodbolden i Europa indstillet på ubestemt tid.