Fodbold

Tidligere Barca-topfolk er uenige efter anklager om korruption

Den tidligere FC Barcelona-vicepræsident Jordi Mestre i et interview med AFP på Camp Nou i Barcelona d. 16. maj 2019 kort før han trak sig fra sin post. Pau Barrena / Scanpix Denmark

FC Barcelonas to tidligere vicepræsidenter er uenige i håndteringen af korruptionsanklagerne mod den catalanske storklub.

FC Barcelona tog fredag afstand fra anklager om korruption fremsat af klubbens tidligere vicepræsident Emili Rousaud, der nu selv bliver kritiseret for sin ageren i sagen.

Kritikken kommer fra Jordi Mestre, en anden tidligere vicepræsident i FC Barcelona, der ikke mener, at man kan insinuere uden også at dokumentere.

- Det er en meget alvorlig beskyldning. Hvis vi taler om noget så alvorligt som at stjæle, skal du indgive en anmeldelse med navn og efternavn. Du kan ikke bare sige; ”Jeg har spor, men jeg siger ikke, hvem det er”, siger Jordi Mestre til den spanske avis Mundo Deportivo.

Emili Rousaud udtalte i et interview, at der skulle være foregået noget korrupt i FC Barcelona i forbindelse med betalingen for en kampagne på de sociale medier, der efterfølgende blev kendt som ”Barcagate”.

Det fik fredag FC Barcelona til at udsende en pressemeddelelse, hvor klubben kategorisk afviste enhver aktivitet, der kan kategoriseres som korruption, og samtidig blev Emili Rousaud truet med et retsligt efterspil for sine anklager.

- Det er en trussel uden substans. Hvis juristerne ser nærmere på det, vil de se, at der ikke er noget grundlag for en anmeldelse. Hvis nogen indgiver en anmeldelse, vil det ikke genere mig, fordi det vil være en måde at gennemgå denne sag og alle dens beviser på, var reaktionen efterfølgende fra Emili Rousaud, der står ved sin holdning.

Emili Rousaud var vicepræsident i FC Barcelona indtil i torsdags, hvor han sammen med fem andre bestyrelsesmedlemmer i klubben trak sig fra sin post på grund af uenigheder med klubbens præsident, Josep Maria Bartomeu.

Antallet af bestyrelsesmedlemmer er derfor blevet reduceret fra 19 til 13.

Jordi Mestre var vicepræsident fra 2014 med ansvar for det sportslige område indtil sommeren 2019, hvor han gik af, da han følte sig alene med sine holdninger i FC Barcelonas bestyrelse.