Fodbold

'Han vil modtage fansenes anerkendelse' - Braithwaite roses af tidligere Barcelona-spiller

Den tidligere FC Barcelona-spiller Juan Antonio Pizzi roser Martin Braithwaites start i FC Barcelona, hvor danskeren har vist sig godt frem.

Martin Braithwaite nåede gøre sig positivt bemærket i sine få optrædener for FC Barcelona, før La Liga blev suspenderet på grund af covid-19.

Det er konklusionen fra den tidligere spanske landsholdsspiller Juan Antonio Pizzi, der selv repræsenterede FC Barcelona i to sæsoner fra 1996 til 1998, hvor det blev til 18 mål i 72 kampe.

- I de Barcelona-kampe jeg har set, har jeg set ham spille med en masse energi og en rigtig god attitude, og efter min mening vil han så småt modtage fansenes anerkendelse, siger han ifølge Marca til nyhedsbureauet EFE.

Juan Antonio Pizzi forklarer, at det positive aftryk er sket til trods for en tilvænning til nye, meget anderledes omgivelser, hvor forberedelsestiden har været knap. FC Barcelona hentede den danske landsholdspiller til klubben efter transfervinduets lukning ved hjælp af en særregel.

- Han skifter by, holdkammerater og spillestil. Han kommer fra et nedrykningstruet hold, hvor der ikke er meget plads at spille på, og lige pludselig er han holdkammerater med de bedste i verden. Der er altid en tilvænningsperiode, og den sker gradvis. Normalt er der tid at arbejde med, når en spiller ankommer før sæsonen, men i dette tilfælde er det hele gået meget stærkt.

Tidligere La Liga-topscorer

Martin Braithwaite har spillet tre kampe for FC Barcelona og har stadig sit første mål for klubben til gode.

Juan Antonio Pizzi kender selv til det med at score mål i Spaniens bedste fodboldrække, da han blev topscorer i La Liga i 1995-1996, da han spillede for Tenerife, inden han skiftede til FC Barcelona.

Efter sin aktive karriere har han blandt andet været træner for Valencia og både Chile og Saudi Arabiens landshold. Indtil sidste år stod han i spidsen for den argentinske klub San Lorenzo.

Martin Braithwaite fortalte i slutningen af marts, hvordan det er at være i isolation som FC Barcelona-spiller.

Se interviewet med Go' morgen Danmark på TV 2 herunder.

Martin Braithwaite kalder det helt naturligt, at spillerne i Barcelona er blevet skåret 70 procent i løn. Han er nemlig klar til at gøre alt for at hjælpe klubben. Video: TV 2 SPORT