Coronavirus

Spansk fodboldforbund har lavet 34 siders plan for genoptagelsen af La Liga

Det Spanske Fodboldforbund (RFEF) har lavet en plan for genoptagelsen af La Liga, der giver klubberne flere træningsdage, hvis krisen trækker ud.

Planen for en genstart af La Liga er blevet lagt frem.

De spanske fodboldklubber har i denne uge modtaget en 34 sider lang anbefaling fra Det Spanske Fodboldforbund (RFEF), beskriver flere spanske medier.

Anbefalingen indeholder en sikkerhedsprotokol for klubbernes tilbagevenden til træning, der skal sikre, at klubberne overholder de sundhedsmæssige retningslinjer under coronapandemien.

Derudover har RFEF beskrevet, at klubberne får en længere forberedelse til en genstart af ligaen, hvis suspenderingen trækker ud.

Scenarierne varierer fra 15 dage og op til en måneds træning til klubberne, før ligaen kan genstartes, efter Spanien åbner landet op igen. Der er lagt tre muligheder frem.

  • Hvis nedlukningen er kortere end fire uger, bør klubberne være garanteret mindst 15 dage fra første træningsdag, og indtil ligaen kan blive genoptaget.
  • Hvis nedlukningen varer mellem fire til seks uger, skal der være 21 træningsdage.
  • Hvis nedlukningen varer længere tid end de seks uger, skal træningsperioden være på 30 dage.

Derudover anbefaler RFEF, at det bør undgås, at der bliver spillet for mange kampe på kort tid. Her er fodboldforbundets anbefaling fem dages hvile mellem kampene.

Anbefaling vil møde modstand

Den spanske avis Marca skriver, at anbefalingen med sikkerhed vil blive mødt med modstand fra klubber og præsidenter, der er desperate efter at få afsluttet sæsonen.

RFEF har tidligere på ugen også holdt møder med Den Spanske Spillerforening (AFE) og La Liga, hvor de tre parter er nået til enighed om, at der som minimum vil være 72 timers restitution mellem kampene.

Det er endnu uvist, hvornår La Liga bliver genoptaget. Spanien har været lukket ned siden midten af marts, og landet forlængede i begyndelsen af måneden sin nedlukning til 25. april.

La Ligas præsident, Javier Tebas, fremlagde tidligere på ugen flere mulige startdatoer. Han nævnte, at de mest sandsynlige datoer for en genstart af den bedste spanske fodboldrække var 28. maj, 6. juni og 28. juni.

Javier Tebas fortalte også, at kampene med al sandsynlighed vil blive spillet for lukkede døre, mens han også afviste, at der er overvejelser i forhold til at aflyse sæsonen.