Fodbold

Dansk anfører fik 'kæmpestor' oplevelse med Zlatan

Zlatan Ibrahimovic træner i disse dage med i den svenske klub Hammarby, hvor danske Jeppe Andersen til daglig bærer anførerbindet.

Intet er så galt, at det ikke er godt for noget.

Et motto, der nok passer meget godt på den verserende coronakrise i Sverige.

Udbruddet af covid-19 har nemlig sendt store sportsstjerner tilbage til deres hjemland, og det omfatter også Zlatan Ibrahimovic, der lige nu befinder sig i sin residens i den svenske hovedstad.

For at holde sig i gang træner Zlatan derfor med i Hammarby, hvor danskerne Mads Fenger, David Ousted og Jeppe Andersen er på kontrakt. Og mandag fik sidstnævnte sig en på opleveren.

- Det var en sjov oplevelse at træne med Zlatan, siger Jeppe Andersen til TV 2 SPORT og uddyber:

- Det er da specielt. For en svensker svarer det jo lidt til, hvis Michael Laudrup kom og trænede med et dansk hold. Det er jo det niveau, vi er oppe på. Så det er da kæmpestort, han kommer og træner med os, så man får den oplevelse med.

38-årige Zlatan er hjemme i Sverige fra Italien, hvor han lige nu er på kontrakt i AC Milan. Han er dog delejer i Hammarby, hvor han ejer 25 procent, hvilket er årsagen til, han træner med netop der.

’Han har noget af en hammer’

Og det bliver ikke blot en engangsforestilling for klubbens anfører at træne med Zlatan. Planen er, at den svenske superstjerne træner med i klubben resten af ugen.

Det er på trods af, at Hammarby mandag startede op med den officielle træning igen. De seneste to uger har spillerne været i hjemmekarantæne, mens spillerne i sidste uge måtte komme og hyggetræne, hvis de ikke havde nogen symptomer på sygdom.

Det betød, at Jeppe Andersen i fredags - til stor ærgrelse - missede træningen, hvor Zlatan for første gang var med.

Mandag fik Jeppe Andersen dog så en lille smagsprøve på, hvad det er, den store angriber kan.

- Træningsintensiteten er ikke på sit højeste, og det er den ikke for nogen. Heller ikke for ham. Han skal jo ikke risikere noget, så jeg kunne forestille mig, at han kører lidt på autopilot. Men man kan da tydeligt se, at han er en stor spiller. Han har jo en vis størrelse og styrke, og så har han noget af en hammer, han kan fyre afsted. Samtidigt er han jo også rimelig teknisk, så det er jo bare beviset på en klassespiller.

- Det er jo bare at kigge på hans CV og se, hvilke klubber han har været i, og hvilke spillere han har spillet sammen med. Så det gør det jo bare endnu vildere, siger Jeppe Andersen.

Zlatans CV tæller blandt andet AC Milan, Inter, Juventus, Barcelona, PSG og Manchester United.

Stadig ingen plan i Sverige

Sverige har fyldt en del i de danske medier de seneste uger, da landet har håndteret corona-udbruddet anderledes end i Danmark.

Restriktionerne har været færre, men det betyder dog ikke, at der er planer om at starte den svenske fodboldrække op lige foreløbigt.

- Vi har ikke noget officielt, vi arbejder hen imod. Men vi har i klubben snakket om, at det er vigtigt, at vi har et mål og en tidshorisont. Det er lidt svært, når der ikke er en plan for, hvornår vi starter igen, men vi har sagt, at vi regner med at starte en gang i juni.

- Og så er det det, vi prøver at træne hen imod. Og så vil vi ramme topformen på det tidspunkt. Og så må vi jo så se, om det hele starter der eller senere. Det bliver i hvert fald ikke tidligere, kunne jeg forestille mig, siger Hammarby-anføreren til TV 2 SPORT.

Når sæsonen starter igen, har Stockholm-klubben noget at revanchere. Sidste sæson sluttede nemlig med, at Djurgården løb med mesterskabet blot et enkelt point foran Hammarby.