Coronavirus

Gerrard raser over skotsk forbunds corona-håndtering: - Noget værre rod

Rangers-manager Steven Gerrard under en Europa League-kamp. Russell Cheyne / Ritzau Scanpix

Manager i Rangers FC, Steven Gerrard, er stærkt utilfreds med, hvordan det skotske fodboldforbund presser klubberne til at stemme for sæsonafslutning.

Steven Gerrard er langt fra imponeret over den måde, som Skotlands fodboldforbund i øjeblikket agerer.

- For at være ærlig ligner SPFL (det skotske fodboldforbund) noget værre rod set udefra, siger Rangers-manageren til Sky Sports ifølge flere engelske medier.

Hvis alt er gjort efter bogen, og alt er gennemskueligt, så må kritikken ophøre

Steven Gerrard

Rangers FC, der i øjeblikket er placeret på andenpladsen i den bedste skotske række, har de seneste dage kunnet iagttage, hvordan de lavere rangerende rækker en efter en er blevet afsluttet med den aktuelle stilling som gældende.

En beslutning, der er truffet af det skotske fodboldforbund på baggrund af en afstemning blandt de forskellige rækkers hold.

Ifølge Steven Gerrard er den demokratiske proces prisværdig, men han synes, at klubberne er blevet presset til at stemme for tidligt:

- Alle føler, at de er blevet trængt op i et hjørne for at give den stemme. I bund og grund har forbundet sagt, at de ingen penge kan udbetale til klubberne, før de har stemt, siger den levende Liverpool-legende.

Afslutningen af sæsonen i rækkerne i Skotland betyder, at forbundet kan udbetale et beløb til klubberne for den færdiggjorte sæson. Et beløb, der for mange klubber falder på et tørt sted i den nuværende svære økonomiske situation uden store indtjeningsmuligheder grundet coronakrisen.

- Så hvis dit hold er midt i ligaen og ikke kan rykke ned og samtidig ikke er en del af oprykningskampen, så er du nødt til at stemme 'ja' for at slutte sæsonen. For klubberne vil have deres udbetaling med det samme, da de kan have finansielle problemer.

- Så det er ikke rigtig en fair afstemning, siger manageren for Rangers, der sammen med et par andre klubber foreslog en mindre udbetaling til alle klubber for at fjerne den værste økonomiske hovedpine, inden klubberne skulle afgøre, hvad der skulle ske med sæsonen.

Intern undersøgelse holder ikke

39-årige Steven Gerrard har stået i spidsen for den traditionsrige Glasgow-klub i to år. Han så gerne, at det skotske fodboldforbund tog ansvar og trådte i karakter.

Og det sker ikke med en intern undersøgelse, som forbundet selv har bragt på banen som en mulighed:

- Man bør ikke selv bedømme sit eget arbejde - så vil man altid selv bedømme det som godt og uden yderligere spørgsmål. Som jeg ser det, så må de tillade en uafhængig undersøgelse af bestyrelsen i SPFL.

- Hvis alt er gjort efter bogen, og alt er gennemskueligt, så må kritikken ophøre. Så kan alle komme ordentligt videre, siger Steven Gerrard.

Mens 1. division, 2. division og 3. divisionen i Skotland nu er afsluttet, så kan den øverste række ikke aflyses før tidligst den 23. april. Det dikterer regler i UEFA for medlemlandenes øverste fodboldrække.

Celtic fører den skotske Premiership med 13 point ned til Rangers. Det ligner dermed det niende mesterskab på stribe for Celtic.