Fodbold

Dansk målmand bliver kaldt Kevin De Bruyne i AC Milan

I sommer skiftede Andreas Jungdal fra Vejle til storklubben AC Milan, og til sin første træning med førsteholdet fik han sit øgenavn.

Han er godt nok målmand, den 18-årige dansker Andreas Jungdal. Men det var ikke i målet, hans nye holdkammerater ledte efter et tilnavn, da danskeren for første gang skulle træne med førsteholdet i storklubben AC Milan.

Efter sit skifte i sidste sæson mødte han op til sin første træning med noget af det ypperste, man kan møde i italiensk fodbold - nemlig førsteholdet rossonero, og her gik der ikke lang til, før han blev kaldt Kevin De Bruyne.

Det fortæller målmandstalentet i den seneste Latinobold-videopodcast på TV 2 PLAY.

- Jeg havde ikke så meget hår de første gange, jeg var oppe at træne med, fordi jeg havde klippet mig karset sammen med nogle drenge fra efterskolen, forklarer Jungdal.

- Så jeg var uden så meget hår på hovedet og fuldstændig solbrændt, efter min krop skulle vænne sig til varmen, og min blege krop havde ikke godt af al den sol.

Og da der skulle varmes lidt op, gik der ikke længe, før to af de mere rutinerede kræfter på førsteholdet havde spottet ligheden mellem den karseklippede dansker med lidt for meget sol i hovedet og så den belgiske verdensstjerne, der normalt gør sig til i Manchester Citys lyseblå trøje.

- Jeg fik hurtigt en kommentar fra Hakan Calhanoglu og Samu Castillejo, som hundrede procent mente, jeg var Kevin De Bruynes tvilling. Så siden da er jeg gået under det navn.

Og den unge keeper er sådan set ikke utilfreds med tilnavnet - han havde bare gerne set, det var kommet af andre årsager end det karseklippede look.

- Jeg ville da hellere have, at det var, fordi de syntes, jeg var god med fødderne inde på banen.

Har god tid

I videopodcasten slår den unge målmand også fast, at han ikke har travlt efter sommerens skifte fra Vejle til den italienske storklub.

- Selvfølgelig er det min drøm at komme ind at spille på den helt store scene. Men jeg ved også godt, at jeg som målmand har nogle år endnu, til min karriere skal peake, i forhold til hvis man er markspiller.

- Jeg har god tid endnu. Så jeg tror bare, jeg tager den dag for dag med at give den 100 procent til træning og ser, hvor langt det rækker.

Kontrakten med AC Milan løber frem til sommeren 2022.

Du kan se videopodcasten med Andreas Jungdal, Kasper Lorentzen og Henrik Fallesen lige her.