Coronavirus

- Det var en fejl at afvikle storkamp i CL, siger Madrid-borgmester

Returkampen mellem Liverpool og Atlético Madrid skulle aldrig være spillet, mener borgmesteren i den spanske hovedstad.

Der var hovedrysten hos de fleste, da Liverpool og Atlético Madrid spillede returkamp i Champions Leagues 1/8-finale på et fyldt Anfield tidligere på året.

Det var den 12. marts, de to storhold stod overfor hinanden. I samme uge havde Madrid set en eksplosiv stigning i antallet af personer med coronavirus.

Alligevel rejste mere end 3000 fans af den spanske hovedstadsklub til England for at overvære kampen på et propfyldt Anfield. Men kampen skulle aldrig have fundet sted, udtaler Madrids borgmester nu.

- Det var en fejl. Det gav ingen mening. Det burde være blevet håndteret med større forsigtighed, siger Jose Luis Martinez-Almeida til spansk radio ifølge Liverpool Echo.

- Fra dagen før kampen havde det regionale styre og Madrids byråd indført flere skærpelser i forhold til, hvor store forsamlinger der var tilladt.

Andre Champions League-kampe blev spillet uden tilskuere

På daværende tidspunkt var skolerne i Madrid blevet lukket, og forsamlinger på mere end 1000 mennesker var blevet gjort forbudt.

Madrid stod samtidig for 782 af Spaniens 1646 registrerede tilfælde af coronavirus, og kampen mellem Liverpool og Atlético Madrid blev spillet med tilskuere, selvom flere af de øvrige Champions League-kampe i samme runde blev spillet for tomme tribuner.

Tidligere er den første 1/8-finale mellem Atalanta og Valencia ligeledes blevet beskrevet som en 'smittebombe', der for alvor var med til at sætte det nordlige Italien under pres i forhold til coronavirus.

Siden kampen i det engelske er Spanien nu oppe på næsten 192.000 tilfælde af coronavirus, mens over 20.000 mennesker har mistet livet grundet den smitsomme virus.

I England kæmper man gevaldigt med coronavirussen. I Storbritannien er der registreret 114.000 smittetilfælde, mens 15.000 har mistet livet.

Atlético Madrid endte i øvrigt med at gå videre til kvartfinalerne i Champions League. Men som med stort set alle andre turneringer er verdens største klubturnering ligeledes udsat på ubestemt tid grundet pandemien.