Fodbold

Mexico træffer drastisk beslutning: Ingen op- og nedrykninger i fem år

I de næste fem år bliver det ikke muligt at rykke hverken op eller ned i de to bedste mexicanske fodboldrækker.

I de to bedste mexicanske fodboldrækker bliver der udover mesterskabet ikke meget at spille om i de næste fem år.

Coronakrisen udfordrer nemlig de mexicanske fodboldklubber i en sådan grad, at fodboldforbundet nu har besluttet sig for en ekstraordinær regel, der skal være med til at sikre den professionelle fodbolds overlevelse i Mexico.

Således bekræftede præsidenten for den bedste mexicanske fodboldrække fredag, at der i de næste fem sæsoner ikke er nogen klubber, der kan rykke op eller ned fra landets to bedste ligaer.

- Situationen, vi står i, har tvunget os til at træffe beslutninger for fodboldens fremtid. Vi måtte finde en vej ud af den svære situation, flere klubber stod i, lød det fra ligapræsidenten, Enrique Bonilla.

Årsagen skal i særlig grad findes i, at klubberne i den næstbedste række grundet coronakrisen lige nu ikke kan leve op til de økonomiske krav i forbindelse med en oprykning.

- Mange klubbers finansielle kriser gav divisionerne et stort problem. Flere klubber står på grænsen af en konkurs, forklarede ligapræsidenten, Enrique Bonilla, ligeledes om den drastiske beslutning.

Rygter om at droppe den næstebedste række

Ydermere vil holdene i den næstbedste række modtage godt seks millioner kroner om året som kompensation for ikke at have muligheden for at komme op i den bedste række.

Klubberne i Mexico er ligeledes blevet bedt om at rette fokus på at forsøge at udvikle unge, mexicanske spillere.

Faktisk går rygterne i flere mexicanske medier på, at der fra fodboldforbundets side skulle være et ønske om helt at afskaffe den næstbedste række for i stedet at starte en udviklingsliga for unge spillere.

Dette rygte er dog ikke blevet bekræftet nogen steder, men det er dog genstand for stor kritik fra en række hold i den næstbedste række.

Den næstbedste mexicanske liga har været stærkt udfordret økonomisk de senere år, hvor man inden denne sæson skar ligaen ned fra 18 til 12 hold grundet økonomiske udfordringer.

Det er første gang siden 1952, at ingen klubber rykker op eller ned i den bedste mexicanske række. Den mexicanske fodboldsæson er ligesom de fleste andre i verden sat på pause grundet coronavirus.