Coronavirus

Træner giver Sisto skideballe efter flugt til Danmark

Pione Sisto og Fedor Smolov får begge en skideballe af Celta Vigo-træner Oscar Garcia for at have rejst hjem uden tilladelse.

Pione Sisto skulle ikke nyde noget af at være fanget alene i sin bolig Spanien, da den spanske regering indførte udgangs- og udrejseforbud i forbindelse med coronavirus.

For tre uger siden tog den danske fodboldspiller flugten fra Vigo og kørte den 26 timer lange tur til Danmark i sin bil. Stik imod anbefalingerne fra de spanske myndigheder og uden tilladelse fra danskerens arbejdsgiver, Celta Vigo.

Indtil videre har Celta Vigo forholdt sig tavs til sagen. Men nu har danskerens træner, Oscar Garcia, taget bladet fra munden.

Både om Sisto og om holdkammeraten Fedor Smolov, som rejste hjem til Rusland.

- Det er klart, at begge spillere har opført sig skidt og truffet en forkert beslutning, udtaler Oscar Garcia til spanske El Desmarque.

- Jeg synes, de har begået en fejl. Ordren om at blive var meget klar. Ikke kun fra klubbens side, men også fra regeringens.

Større utilfredshed med hemmelighedsfuld Sisto

Selvom Pione Sisto altså ikke er den eneste Celta-spiller, der tog flugten fra Galicien, så er træner Oscar Garcia specielt utilfreds med Pione Sistos håndtering af sagen.

- Det er to forskellige sager, siger Oscar Garcia i interviewet med El Desmarque.

Cheftræneren forklarer, at Smolov hver anden dag, ringede til klubben for at spørge om tilladelse til at rejse hjem, inden han til sidst informerede klubben om sin retur til Rusland.

- Pione tog beslutningen uden at fortælle det til nogen, med den risiko det indebærer for både ham og hans familie og os andre, fortæller Oscar Garcia.

- Vi har andre udenlandske spillere, som stadig er her. Der er spillere, der er alene. Jeg er her også helt alene. Jeg sætter et professionelt eksempel, og det var forkert af dem at tage afsted.

Oscar Garcia og Celta Vigo har ikke udtalt sig om, hvorvidt Pione Sisto og Fedor Smolov slipper ustraffede afsted for deres handlinger.

Celta Vigo og resten af de spanske klubber i La Liga træner ikke i øjeblikket og afventer yderligere information om, hvornår og hvorvidt ligaen overhovedet kan genoptages.